Все буде Україна!

Як не стати жертвою шахраїв? В Укргідроенерго пройшов тренінг з кібербезпеки

Як не стати жертвою шахраїв? В Укргідроенерго пройшов тренінг з кібербезпеки

17-06-2021
З метою підвищення готовності працівників компанії до можливих кібератак та покращення їх знань у сфері кібербезпеки, в апараті управління Укргідроенерго відбувся тренінг «Кібербезпека: діти, батьки, питання та відповіді з нашого життя», під час якого фахівці департаменту фізичного захисту, режиму та безпеки розповіли гідроенергетикам про те, як убезпечити себе під час роботи в мережі Інтернет.

За словами фахівців, користувачі мережі Інтернет регулярно стають жертвами хакерів, в результаті чого втрачають свої кошти, стикаються із викраденням персональних даних, піддаються кібербулінгу. У багатьох випадках хакери використовують необачність чи недотримання користувачами елементарних правил особистої безпеки в Інтернеті. Як наслідок, навіть захисне програмне забезпечення не завжди здатне вберегти користувача, якщо він своїми діями привертає увагу кіберзлочинців.

Під час тренінгу фахівці департаменту фізичного захисту, режиму та безпеки Укргідроенерго розповіли співробітникам компанії про секрети кібербезпеки та про те, як розпізнати кібератаку. 

«Більшість помилок, яких користувач припускається в Інтернеті, є невимушеними і часто користувачі навіть не усвідомлюють масштабу кіберзазгроз, на які вони себе наражають. У свою чергу, халатна поведінка користувача в мережі Інтернет, фактично, розв’язує руки хакерам, оскільки для досягнення своєї мети їм достатньо виконати елементарні дії, не вдаючись до розробки складних технологій чи механізмів зламу пристроїв. Аби убезпечити себе та свою родину від загроз, варто пам’ятати: все, що ви виставляєте в Інтернет, лишиться там назавжди. Тож задля власної безпеки необхідно дотримуватись нескладних правил: намагатися не поширювати особисті дані в мережі, пам’ятати, що коли ви ділитесь фото чи відео, то втрачаєте контроль над ним, завантажувати програми лише з офіційних сайтів, не переходити за підозрілими посиланнями, використовувати лише надійні паролі для акаунтів, максимально уникати використання публічних мереж Wi-Fi та користуватися лише ліцензованими антивірусними програмами для регулярної перевірки особистих пристроїв на наявність шкідливого програмного забезпечення», - зазначив під час тренінгу заступник начальника відділу захисту інформації Ігор Фінчук.

Загалом, дотримання користувачами базових правил безпечної поведінки у мережі Інтернет зробить їх непростою мішенню для кіберзлочинців. Фахівці департаменту фізичного захисту, режиму та безпеки  відзначають наступну закономірність: кіберзлочинці намагаються уникати атак на користувачів, які мають хоча б базове розуміння принципів кібербезпеки. Фактично, хакери діють за принципом найменшого супротиву, а тому дотримання користувачами правил безпечної поведінки в Інтернеті буде кроком на випередження у боротьбі з кіберзлочинцями за цифрову безпеку. Тож тренінги з подолання кіберзагроз в Укргідроенерго продовжуватимуться й надалі. 

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Кібербезпека в енергетичному секторі: які виклики стоять перед об’єктами критичної інфраструктури? 

Фахівці Укргідроенерго діляться досвідом у питаннях кібербезпеки

Безпека понад усе: як гідроенергетики протистоять кіберзагрозі

 

Фотогалерея

Поділитися: