Все буде Україна!

Як українські ГЕС та ГАЕС працюють в умовах аномальної спеки?

Як українські ГЕС та ГАЕС працюють в умовах аномальної спеки?

15-07-2024
Як українські ГЕС та ГАЕС працюють в умовах аномальної спеки?
Для гідроенергетиків літо – пора, коли висока температура повітря виставляє додаткові умови до роботи фахівців та обладнання. Цьогорічне підвищення температур б’є усі рекорди.

Тому нині на ГЕС та ГАЕС Укргідроенерго організовано роботу з метою максимального убезпечення співробітників та безпечної експлуатації обладнання.

Так, на станціях проведені додаткові інструктажі, скориговані робочі графіки та організовано оптимальний режим роботи співробітників: робота у виробничих приміщеннях здійснюється за графіком з раціональною кількістю перерв, у машинних залах ведеться контроль над роботою системи кондиціонування, а також усі приміщення забезпечено необхідною кількістю питної води.

Аби зменшити вплив високої температури на працівників станцій, роботи на відкритих майданчиках скориговано та перенесено на менш спекотний час.

 «Попри підвищену температуру води у Дніпрі, станції Укргідроенерго працюють у штатному режимі та продовжують забезпечувати енергосистему України балансуючими потужностями. Це не найважче випробування – ми впораємося і з цим викликом, – зауважує генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота. – Наразі нашим захисникам на передовій набагато важче. Тримати зброю у руках, бути в повній амуніції та захищати Україну 24\7 при температурі близько 40°C – надзвичайно важко. Щиро вдячні Збройним Силам України за силу, витримку та непохитність!»

Нагадаємо, що через численні обстріли об’єктів енергетики гідрогенерація втратила 45% потужностей. Однак  захист об’єктів, підготовка до осінньо-зимового періоду та виробіток електроенергії задля забезпечення українців електроенергією залишають пріоритетними завданнями для Укргідроенерго, над якими фахівці компанії постійно працюють.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: