Все буде Україна!

Віталій Сорока: Сьогодні кожен з нас розуміє, наскільки важливою є робота енергетиків

Віталій Сорока: Сьогодні кожен з нас розуміє, наскільки важливою є робота енергетиків

12-07-2024
Віталій Сорока
Ми продовжуємо розповідати про гідроенергетиків, їх професії та особливості роботи в умовах сьогодення.

Знайомтесь – Віталій Сорока, електромонтер 6-го розряду групи релейного захисту, цеху комп'ютерних технологій, релейного захисту і зв'язку Середньодніпровської ГЕС.

На станції Віталій працює вже 5 років, а його загальний стаж роботи в енергетиці – 23. Енергетик закінчив Одеську державну академію холоду (нині Інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики) за напрямком автоматизоване управління технологічними процесами.

Про свою роботу, не дивлячись на реалії воєнного часу, чоловік розповідає із захопленням:

«Світло потрібно всім, завжди і всюди, тому стати енергетиком було моїм свідомим  вибором, про який я ніколи не шкодував. На станції  я відповідаю за релейний захист. Робота  кропітка та потребує постійної концентрації уваги. Релейний захист здійснює оперативне виявлення  будь-які порушень та відхилень в роботі установок або обладнання і дає попереджувальний сигнал обслуговуючому персоналу. А це, в свою чергу, запобігає можливості виникнення аварій, які можуть призвести до виходу з ладу дороговартісного обладнання. Тому роботи у нас завжди багато, а особливо зараз, коли ворог намагається знищити енергосистему нашої країни. Сьогодні кожен з нас розуміє, наскільки важливою є робота енергетиків», - розповідає Віталій. 

Віталій Сорока не тільки фахівець своєї справи, а і соціально відповідальний громадянин. Він активний член донорського руху. На рахунку гідроенергетика вже близько 15 донацій крові та її компонентів. Цікавий факт – Віталій розпочав здавати кров саме, коли влаштувався працювати на ГЕС:

«Мені дуже подобається відношення колективу станції до цієї благородної справи. В цеху, в якому я працюю, кожен  другий є активним членом донорського руху. В реаліях сьогоднішньої війни ми намагаємося формувати у своїй спільноті культуру регулярного донорства крові і тим самим створювати надійний тил для захисників країни, оскільки я вважаю це своїм обов’язком».

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС

 

Більше історій про гідроенергетиків читайте у наших публікаціях:

Сергій Недік: «Війна поряд, і ми не маємо права відступити…»

Гідроенергетик Юрій Берко: «Понівеченому ворожими ракетами металу болить, тільки сказати не може»

Незламна сила духу: Віталій Химич та його внесок у захист України

 

Поділитися: