Все буде Україна!

Ярослав Демченков: Ми маємо значні перспективи розвитку гідроенергетики як маневрових потужностей для балансування системи

Ярослав Демченков: Ми маємо значні перспективи розвитку гідроенергетики як маневрових потужностей для балансування системи

20-10-2022
Про це зазначив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції під час участі у панельній дискусії «Реформи політики на підтримку зеленої реконструкції України». У заході також взяли участь представники посольства Німеччини в Україні, міжнародних аналітичних центрів та консалтингових груп.

Ярослав Демченков наголосив, що масовані обстріли енергетичних об’єктів України з боку росії призвели до обмежень в електропостачанні споживачів, проте швидке його відновлення свідчить про наявність потужної системи електричних мереж в Україні. За його словами, повоєнне відновлення та розвиток енергетичного сектору мають бути, в першу чергу, швидкими та сталими, орієнтуватися на інноваційні технології та «зелену» енергію.

«Необхідно розширити доступ споживача до чистої енергії, в першу чергу, електричної. Для цього потрібно посилення енергетичної безпеки в цілому та балансової надійності нашої енергосистеми. Ми маємо значні перспективи розвитку гідроенергетики як маневрових потужностей для балансування системи. Розвиток відновлюваної енергетики – вітрової та сонячної – має супроводжуватись встановленням накопичувачів електроенергії. Перспективною є також біоенергетика, зокрема, будівництво ТЕЦ на біомасі в контексті поступового заміщення вугільної генерації», - зауважив Ярослав Демченков. Він додав, що значний потенціал має напрям відновлюваних газів, і Україна планує розвивати співпрацю з Європою у цій сфері.

Заступник міністра закликав міжнародних партнерів і бізнес вже зараз готувати проєкти з відновлення та відбудови енергетичного сектору України, співпрацювати з регіонами, щоб одразу після завершення війни розпочати їх реалізацію.

За інформацією Міністерства енергетики України

Поділитися: