Все буде Україна!

З Днем Державного прапора України!

З Днем Державного прапора України!

23-08-2023
Сьогодні жовто-блакитний стяг відомий на весь світ. Якщо спитати в будь-якій країні, чий прапор має такі кольорі - ми почуємо Ukraine.

Поєднання блакитного тла та жовтого малюнку зустрічається починаючи з часів Русі в символіці українських населених пунктів. Козаки використовували синє тло та малювали небесні світила та зброю на полкових і сотенних знаменах, символізуючи волю та свободу.

Сьогодні у 21 сторіччі прапор України як державний символ продовжує уособлювати прагнення українців бути незалежними й вільними. Він відбитий на плечових шевронах українських військових, на рюкзаках, встановлений на українських позиціях.

Нині жовто-блакитний стяг майорить над вільними і звільненими містами. Підняття прапора в кожного з нас викликає найкращі почуття гордості за Україну і вдячності за приналежність до нації, що здолала важкий історичний шлях, зберігши свою культуру, захистивши свою історію і продовжує героїчну боротьбу за право жити у вільній, незалежній та мирній країні.

Щодня тисячі гідроенергетиків по всі Україні працюють під жовто-блакитним двоколором, продовжуючи тримати економічний фронт та забезпечувати українців електроенергією.

Віримо, що українських прапор скоро зависочить над усіма українськими містами вздовж усіх кордонів України!

Поділитися: