Все буде Україна!

Секретаріат енергетичного співтовариства та Укргідроенерго підписали Меморандум про співпрацю щодо правових заходів по відношенню до рф за шкоду заподіяну енергоінфраструктурі та довкіллю

Секретаріат енергетичного співтовариства та Укргідроенерго підписали Меморандум про співпрацю щодо правових заходів по відношенню до рф за шкоду заподіяну енергоінфраструктурі та довкіллю

22-08-2023
Секретаріат та Укргідроенерго співпрацюватимуть задля координації стратегічного та юридичного супроводу позовів компанії проти рф та її агентів щодо відшкодування інфраструктурних, комерційних збитків та збитків завданих навколишньому середовищу, спричинених військовим вторгненням в Україну.

«З початку повномасштабного вторгнення і донині агресор не припиняє наносити ракетні удари по енергетичних обʼєктах України, в тому числі і гідроенергетичних. Так з осені минулого року по наших обʼєктах було завдано понад 50 ударів. Підірвано Каховську ГЕС… Ворог продовжує завдавати пошкодження гідрогенерації. Тому ми сподіваємось, що співпраця з Секретаріатом енергетичного співтовариства дасть можливість притягнути країну-агресора до відповідальності за заподіяну шкоду, допоможе у відновленні справедливості та сприятиме наданню допомоги компанії у відновленні обʼєктів», - зазначає генеральний директор Ігор Сирота.

В свою чергу заступник директора Секретаріату Енергетичного співтовариства Дірк Бушле підкреслив:

«Ми прагнемо розпочати співпрацю з нашими колегами з Укргідроенерго, щоб знайти найкращий шлях для відновлення справедливості. У цьому контексті ми також розглянемо варіанти відшкодування збитків за драматичні екологічні наслідки руйнування Каховської греблі».

Також згідно з документом Секретаріат надаватиме допомогу, повʼязану з реконструкцією та відновленням енегетичної інфраструктури, підтримкою відбудови та збільшенням частки електроенергії з ВДЕ в енергетичному балансі України.

Поділитися: