Все буде Україна!

Завдяки ГЕС та ГАЕС вдалося збалансувати енергосистему під час надзвичайної ситуації 30 травня

Завдяки ГЕС та ГАЕС вдалося збалансувати енергосистему під час надзвичайної ситуації 30 травня

31-05-2023
У вівторок в Об’єднаній енергосистемі України відбулася нештатна ситуація, що призвела до аварійних відключень та тимчасового знеструмлення 2 мільйонів споживачів у 12 областях України.

Завдяки злагодженій роботі ГЕС та ГАЕС Укргідроенерго за командою диспетчера НЕК Укренерго вдалося збалансували енергосистему. Всі гідроелектростанції Укргідроенерго завантажувались на повну потужність задля підтримання частоти та відповідно підтримання балансу електроенергії в енергосистемі України.

Після встановлення нормального режиму роботи енергосистеми, орієнтовно через 1 годину з початку подій, гідроелектростанції Укргідроенерго повернулись до звичайного режиму роботи згідно з графіком. 

Зазначимо, що це була найбільша кількість одночасно знеструмлених споживачів починаючи з лютого.

Станом на 31 травня генерації достатньо для покриття потреб споживачів. Ситуація з генерацією та споживанням електроенергії стабільна. Виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб. Дефіциту в системі немає. Відключення не плануються.

Також розпочала  роботу комісія, створена Держенергонаглядом за дорученням міністра енергетики України, щодо вивчення причин, які призвели до надзвичайної ситуації та аварійних відключень електроенергії.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Поділитися: