Все буде Україна!

Жінка, світла та тепла від якої вистачає на всіх

Жінка, світла та тепла від якої вистачає на всіх

10-03-2023
Продовжуємо нашу рубрику «Моя суперсила - бути жінкою енергетиком». Сучасні жінки з легкістю опановують здавалося б суто чоловічі професії й стають чудовими фахівцями своєї справи. При цьому вони не забувають дарувати любов та турботу своїм рідним та друзям, встигають справлятися з домашніми справами та допомагати іншим. Яскравим прикладом жіночності й професіоналізму, доброти та нестримної енергії  є Валентина Лисенко, технік цеху комп’ютерних технологій, релейного захисту та зв’язку Канівської ГЕС.

«Так швидко лине час. Пам’ятаю, ніби вчора, я переживала що йду працювати у чоловічий колектив гідроенергетиків», - ділиться спогадами Валентина Володимирівна, яка вже понад 37 років працює на станції.

За освітою  Валентина Лисенко електромеханік, і на Канівську ГЕС прийшла  працювати електромонтером диспетчерського устаткування та телеавтоматики.

«Це була робота моєї мрії! Мені подобалось все: спілкуватися з колегами, перевіряти та лагодити обладнання, навчатися чомусь новому,  - з посмішко розповідає жінка. - Я жила своєю роботою: лініями зв’язку, телефонною мережею, апаратурою систем передач й запису диспетчерських переговорів...Весь час в русі і спілкуванні з колегами».

Сумлінною працею й професіоналізмом, прагненням навчатись та самовдосконалюватись, ввічливістю, відкритістю та готовністю прийти на допомогу у будь-яку мить, Валентина Володимирівна швидко завоювала авторитет та повагу колег і керівництва. І в січні 1999 року її перевели на посаду техніка цеху комп’ютерних технологій, релейного захисту та зв’язку Канівської ГЕС. 

«Сьогодні, я з впевненістю можу сказати, що працювати в чоловічому колективі, це свого роду привілей! З чоловіками простіше знаходити спільну мову, й працюється легше. Тим більше мене завжди підтримує й допомагає мій чоловік, який теж працював на станції. Насправді для подружжя дуже добре працювати на одному підприємстві. Почуваєшся впевненіше, і на роботу та з роботи завжди разом. Ми з чоловіком любили ходити на роботу пішки, адже це так романтично - йти удвох і споглядати мальовничі краєвиди рідного Канева та велич могутнього Дніпра», - ділиться Валентина Володимирівна.

«Як би всі люди на Землі були такі, як Валентина Володимирівна, то на нашій планеті не було б війни, голоду та екологічних катаклізмів. Ця енергійна, тендітна жінка не тільки кваліфіковано веде технічну документацію й сумлінно виконує посадові обов’язки, вона ще й заряджає всіх своєю душевною теплотою й енергією добра. Валентина Володимирівна -  справжня енергетична іскорка людяності,  її не можна не любити!», - з теплотою відгукується про Валентину Володимирівну колега Наталія.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: