Все буде Україна!

Без зайвого: як енергетики річку рятували

Без зайвого: як енергетики річку рятували

30-11-2021
Працівники Дністровської ГЕС провели екологічну акцію «Чисті береги Дністра». Її учасники зробили генеральне прибирання на березі Дністра.

Пластикові пляшки, одноразовий посуд, безліч упаковок - це не повний список того, що довелося зібрати біля водойми. Очистили значну територію прибережної смуги по обидва боки Дністровської станції. Разом з колективом працювали і керівники - директор філії Вячеслав Клим та головний інженер Сергій Шпак. Всі разом рятували Дністер від бруду. Несприятливі погодні умови понизили рівень води і сміття опинилось на березі. Окрім неестетичного вигляду це шкода для довкілля. Загроза в тому, що сміття може розкладатися кілька десятків років і, поступово, до річки можуть потрапляти отруйні речовини.
«Слідкувати за чистотою прибережних зон – наш обов’язок. Ми чудово розуміємо, як важливо берегти водні ресурси. Забруднені водойми – лихо для екосистеми, наслідки якого відчуватиме кожен з нас. Ми не можемо цього допустити, тому проводимо екологічні акції. Плануємо їх і в майбутньому», - каже директор Дністровської ГЕС Вячеслав Клим.
Компанія Укргідроенерго завжди підтримує екологічні акції, спрямовані на збереження довкілля. Колектив звертається до людей з проханням берегти і не засмічувати українські водойми. 
Довідка:
Дністер – річка на південному заході України та в Молдові (частково на кордоні обох країн).
При впаданні до Чорного моря утворює Дністровський лиман.
Від Галича до Хотина річка утворює Дністровський каньйон, який з 2008 року внесено до списку семи природних чудес України.
Дністер у середній течії слугує історичним кордоном між давніми культурно-етнографічними регіонами Буковиною та Галичиною, у середній та нижній — між Поділлям та Бессарабією.

Пресслужба Дністровської ГЕС

Читайте також: 

Гідроенергетики Середньодніпровської ГЕС долучилися до прибирання узбережжя Дніпра 

Кременчуцька ГЕС закликає містян до підтримки екоініціатив 

Гідроенергетики очистили береги Дніпра від сміття

 

Фотогалерея

Поділитися: