Все буде Україна!

Дністровська ГАЕС: з акцентом на виконанні поставлених завдань

Дністровська ГАЕС: з акцентом на виконанні поставлених завдань

19-11-2020
19 листопада на Дністровській ГАЕС відбулася чергова штаб-нарада, на якій обговорено актуальні питання завершення будівництва четвертого гідроагрегату станції.

Відкриваючи нараду директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота зазначив, що темпи виконання робіт дозволяють з впевненістю планувати черговий важливий етап на шляху до пуску гідроагрегату №4 – його прокрутку – на кінець грудня.

 «Завдання і темпи виконання запланованих робіт залишаються зорієнтованими на успішне здійснення 22 грудня поточного року прокрутки гідроагрегату № 4 із усіма вимогами», - зазначив він.

Кожен із присутніх на нараді керівників субпідрядних організацій доповів про стан справ на своїх робочих майданчиках із акцентом на виконанні поставлених завдань з розрахунку запланованої дати прокрутки гідроагрегату. Зокрема йшлося про збільшення кількості працівників у деяких товариствах з метою успішного виконання поставлених задач в умовах повного фінансування.

Радник генерального директора Укргідроенерго Віктор Кожокар наголосив на необхідності суворого дотримання графіків будівельно-монтажних робіт, зазначивши, що всі необхідні передумови для цього є.

«Ми маємо підтримувати заданий темп та докласти максимум зусиль для забезпечення вчасного виконання будівельних робіт на Дністровській ГАЕС. Розбудовуючи станцію, ми робимо великий внесок в енергетичну незалежність України. Кожен новий гідроагрегат — це не лише стабільна робота енергетичної системи країни, а й нові робочі місця, нові замовлення для нашої промисловості», - зауважив Віктор Кожокар.

Як повідомлялося раніше, на Дністровській ГАЕС в проєктне положення у шахту гідроагрегату № 4 перенесено вал-надставку.

Нагадаємо, на сьогодні повністю готова і функціонує перша черга Дністровської ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів, загальною потужністю в генераторному режимі 972 МВт. Нині ведеться будівництво другої черги ГАЕС у складі четвертого гідроагрегату, пуск якого заплановано здійснити наприкінці 2020 року. Паралельно  ведеться активна робота щодо залучення коштів для будівництва третьої черги Дністровської ГАЕС у складі п’ятого, шостого та сьомого агрегатів.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також: 

Дністровська ГАЕС: будівництво гідроагрегату №4 на фінішній прямій 

Гідроагрегат №4 Дністровської ГАЕС: на шляху до найбільшої ГАЕС Європи 

Дністровська ГАЕС: будівництво гідроагрегату №4 на фінальному етапі

Фотогалерея

Поділитися: