Все буде Україна!

До Укргідроенерго завітала дипломатка Посольства США Келлі Додж

До Укргідроенерго завітала дипломатка Посольства США Келлі Додж

11-06-2019
10 червня до Укргідроенерго з робочим візитом завітала дипломатка Економічного відділу Посольства США в Україні Келлі Додж.

Пані Додж зустрілася з генеральним директором Укргідроенерго Ігорем Сиротою задля обговорення співпраці в сфері енергетики.

На початку зустрічі Ігор Сирота коротко розповів про основні напрями роботи Укргідроенерго та ознайомив зі стратегічним планом розвитку компанії:

«Одним із напрямів, за яким ми працюємо – це реконструкція та модернізація обладнання на гідроелектростанціях України, які було розпочато у 1998 році. Другий напрям – це будівництво нових станцій. Так сьогодні на річці Дністер ми будуємо ГАЕС, котра, після введення усіх семи гідроагрегатів в експлуатацію, стане найбільшою у Європі. Також працюємо над проектами будівництва Канівської ГАЕС у 1000 МВт та Каховської ГЕС-2 у 270 МВт».

Пані Додж цікавилася питанням ролі гідроенергетики в цілому, і компанії Укргідроенерго зокрема, у розвитку альтернативних джерел енергії.

«Розвиток альтернативних джерел енергії є правильним. Однак без гідроенергетики він неможливий, адже саме вона виконує важливу функцію регулювання. В Україні побудовано вже 2000 МВт сонячної і вітрової генерації. Однак, не побудувавши гідроакумулюючі електростанції, ми передаємо функції регулювання тепловій генерації, яка в цьому плані не ефективна», - зазначив Ігор Сирота.

Генеральний директор підкреслив, що роль компанії у балансуванні об’єднаної енергетичної системи України є надзвичайно важлива.

Цікавилась представниця Посольства і баченням Укргідроенерго щодо впровадження та функціонування ринку електричної енергії в Україні.

«Чи хочемо ми працювати у новому ринку? – хочемо. Те, що на нас поклали спеціальні обов’язки, нас не лякає. Наша компанія готова до роботи у новій моделі ринку. Інше питання наскільки готова енергосистема України, оскільки досі не завершено питання обліку та не до кінця завершено тестування програмного забезпечення. Проте, я  думаю, що до кінця року ми доопрацюємо ці питання між генераціями та дистрибуцією», - запевнив гендиректор Укргідроенерго.

Під час зустрічі Ігор Сирота також розповів пані Додж про співпрацю з міжнародними партнерами та фінансовими установами.

«Мені було дуже цікаво поспілкуватися з вами. Тепер я більше знаю про принципи роботи вашої компанії і галузі гідроенергетики в цілому. Останнім часом наше Посольство інтегроване до питання альтернативної енергетики, і вашої галузі зокрема. Саме до гідроенергетики зараз у світі підсилюється інтерес. Також хочу зазначити, що США підтримує інтеграцію України до європейської енергетичної системи», - зазначила наприкінці Келлі Додж.

Робоча зустріч поглибила відносини між американською та українською сторонами у питанні співпраці в сфері енергетики.

Прес-служба Укргідроенерго

 

Фотогалерея

Поділитися: