Все буде Україна!

Гідроенергетики наголосили на важливості акумулюючих потужностей на міжнародному форумі

Гідроенергетики наголосили на важливості акумулюючих потужностей на міжнародному форумі

Актуально
11-06-2019
7-8 червня у Каневі відбувся міжнародний економічно-гуманітарний форум Ukrainian ID.

У рамках заходу представники ПрАТ «Укргідроенерго» взяли участь в дискусійній платформі, на якій йшлося про пошуки найефективнішої енергетичної моделі для України у XXI столітті. Учасникам дискусії було презентовано нову стратегію 3хЕ: Енергетика, Економіка, Екологія. У ході дискусії  порушувалось питання безпеки: чи будемо ми нарощувати атомний потенціал, чи все ж таки рухатися у напрямку альтернативних джерел енергії, до яких відносять сонячну, вітрову та гідроенергетику та вважають їх панацеєю від усіх енергетичних негараздів, у тому числі і, як джерела незалежності від іноземних енергоносіїв.

«Без ГАЕС, як джерела високо маневрених потужностей, високої надійності та безпеки, цього не досягти. Кількість сонячної, вітрової та біоенергетики у світі щороку збільшуватиметься, але без акумулюючих потужностей вони не зможуть надійно працювати», - зазначив головний інженер ПрАТ «Укргідроенерго» Вадим Рассовський під час дискусійної платформи.

Варто зазначити, що Укргідроенерго у рамках Енергетичної стратегії України до 2035-го року планує будівництво таких важливих для держави об’єктів, як Канівська ГАЕС, Каховська ГЕС-2 та добудову Дністровської ГАЕС, які будуть зведені за новітніми світовими стандартами та технологіями, з мінімізацією впливу на навколишнє середовище.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: