Все буде Україна!

Дорога до успіху: DEIB як ключ до розвитку бізнесу

Дорога до успіху: DEIB як ключ до розвитку бізнесу

01-09-2023
Сучасний бізнес стикається зі складними викликами, і однією з найважливіших та актуальних тем сьогодення є впровадження принципів різноманітності, рівності, інклюзії та приналежності (DEIВ). DEIВ відображає прагнення створити робоче середовище, в якому кожна особа, незалежно від її статі, раси, національності, віку, фізичного потенціалу та інших характеристик, має рівні можливості та відчуває себе важливою частиною команди.

В Укргідроенерго під час Місяця ґендерної рівності та розширення прав жінок відбувся фінальний семінар «Diversity, Equity, Inclusion and Belonging (DEIB) для бізнесу», що проводиться в межах Проєкту «Трансформаційні підходи для досягнення ґендерної рівності в Україні», який реалізується ООН Жінки за фінансової підтримки Уряду Швеції у співпраці з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Учасники/ці семінару мали можливість ознайомитися з важливістю DEIB, вивчити кращі практики DEIB, які існують на сьогодні, а також отримати інструменти для створення плану дій з розвитку DEIB у компанії.

Відкриваючи семінар, модераторка і Національна консультантка ООН Жінки з підтримки партнерів приватного сектору для імплементації ініціатив з економічного уповноваження жінок Ірина Титарчук наголосила на перевагах, які несе впровадження принципів різноманітності, рівності, інклюзії та приналежності.

«Впровадження принципів DEIВ стає необхідним елементом успішного бізнесу у сучасному світі. Ця ініціатива не тільки забезпечує покращення результативності компанії, але й допомагає побудувати справедливе, інклюзивне та позитивне робоче середовище для всіх співробітників/-ць. Успішні компанії розуміють, що DEIВ — це не просто модний тренд, але й ключ до стійкого розвитку та реалізації потенціалу як самої компанії, так і її колективу.

Прикметно, що Укргідроенерго є підписантом Угоди про розширення прав і можливостей жінок, яка  сприяє ґендерній рівності, розширенню потенціалу жінок на робочому місці, в ринковому середовищі та у суспільстві. Підприємство заявило, що розвиває політику ґендерної рівності, яка відповідає загальновизнаним цінностям демократичного суспільства, і це є пріоритетом корпоративного управління. Ось вже як два роки компанія активно формує культуру соціально відповідального бізнесу в даному контексті, за що їй велика вдячність», - зазначила Ірина Титарчук.

Численні дослідження демонструють, що різноманітність, рівність, інклюзивність та приналежність дають бізнесу низку конкурентних переваг, а також покращують показники утримання персоналу та сприяють впровадженню інновацій. Лідери/-ки, які приділяють увагу принципам DEIВ, створюють потужний сигнал для всього колективу. Їхня активна участь у відповідних програмах та ініціативах підтримує розбудову інклюзивної культури, де кожен працівник/-ця відчуває свою важливість.

«Всі ми маємо відмінності, але це не означає, що хтось із нас гірший чи кращий. Ті команди, які мають різноманітність, вони мають більший потенціал. Різноманітність = більш ефективна команда. Є дослідження McKinsey, які демонструють, що різноманітність впливає на рівень вирішення проблем і сприяють кращому прийняттю рішень», - наголосила модераторка.

Під час семінару також йшлося про виклики, що виникають в процесі впровадження DEIB, роль керівництва у підтримці та поширенні цінностей DEIB, обговорення можливостей партнерства з організаціями, що спеціалізуються на різноманітності та рівності.

«Під час семінарів, проведених в рамках Місяця ґендерної рівності та розширення прав жінок в Укргідроенерго, кожен з нас виніс для себе багато цінного, кожен щось змінив у своєму житті. Втім на досягнутому ми зупинятися не збираємося і вже плануємо подальші активності з партнерами в даному напрямку. Зокрема, розглядаємо можливість тісної співпраці з громадськими організаціями у місцях присутності філій компанії щодо розширення прав та можливостей жінок. Окрім того, плануємо аудит  DEIВ, а також низку лекцій про інклюзію», - підсумувала директорка департаменту юридичного забезпечення та майнових відносин, корпоративна секретарка Укргідроенерго Юлія Толчініна-Бурунська.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: