Все буде Україна!

Еліна Дунаєвська, головний бухгалтер Дністровської ГАЕС: «Вишивка мало чим відрізняється від бухгалтерії: та ж гармонія, той же баланс, але вже у палітрі кольорів»

Еліна Дунаєвська, головний бухгалтер Дністровської ГАЕС: «Вишивка мало чим відрізняється від бухгалтерії: та ж гармонія, той же баланс, але вже у палітрі кольорів»

14-12-2021
Сьогодні в рубриці «Жінки в гідроенергетиці» – розповідь про долю та кар’єрні перемоги головного бухгалтера Дністровської ГАЕС Еліни Дунаєвської, володарки нагрудного знаку «Почесний працівник Укргідроенерго».

Розпочати розмову про бухгалтерію і не процитувати знамениту фразу Йоганнеса Штемлера – неможливо: «Бухгалтерія — це мистецтво. Професія, що вимагає таланту і терпіння. Особливий дар бачити за цифрами складний світ економіки у її гармонії».

Професіонал своєї справи, Еліна Дунаєвська, прийшла працювати бухгалтером на Дністровську ГАЕС ще у 2008 році. А вже у вересні 2015-го очолила напрямок з чітким розумінням, що від результату роботи її як керівника та усієї бухгалтерської команди залежить імідж Дністровської ГАЕС.

Головний бухгалтер наголошує, що у цій професії, як і в будь-якій іншій, зупинятися неприпустимо, адже кожен новий крок – це не просто опанування чогось нового, але й шлях до спільного успіху. Тож які б виклики та вимоги не кидав час, рецепт один: «Це просто треба вивчити і почати впроваджувати, думати і діяти по-новому – попри все і навіть всупереч чомусь», – говорить Еліна.

Прикметно, що посада головного бухгалтера для Еліни Юріївни – це щоденна наполеглива праця. Але щоразу бухгалтерські «пазли» у загальну картинку чергового здобутку філії вона з командою ставить уміло і довершено.

Цікаво, що все могло бути і по-іншому: не поведи доля дівчину математичними стежками, можливо, сьогодні ми б дивувалися неабиякій майстерності Еліни Дунаєвської модельєра, хірурга чи навіть шеф-кухаря! Однак у шкільну пору життя подарувало учениці зустріч із чудовим учителем математики – Олександром Івановичем Олійником: «Саме він тоді навчив мене дихати математикою, бачити математику і відчувати її процеси у житті, адже вона – повсюди!».

Про дату святкування Міжнародного дня бухгалтера Еліна Дунаєвська завжди розповідає із неабияким захопленням: саме 10 листопада 1494 року венеційський математик – «батько бухгалтерії» – Лука Пачолі видав книгу «Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalita» («Все про арифметику, геометрію і пропорції»), де поміж іншого містився докладний опис бухгалтерських ордерів, системи щоденного зведення дебету і кредиту, обліку активів, пасивів, капіталу тощо.

Головний бухгалтер переконана, що бухгалтерія та її хоббі – вишивка – це споріднені справи:

«Отримую величезне задоволення від процесу вишивання, – усміхаючись, зізнається вона, – Лічильний хрест – чи не найскладніший варіант рукоділля – насправді, мало чим відрізняється від бухгалтерії: та ж гармонія, той же баланс, але уже в палітрі кольорів, правильності виконання схеми та досконалості стібків».

Сподіваємось, що грудень відзначиться для бухгалтерів не лише рясними оберемками річних звітів, а й радісним очікуванням Дня енергетика та новорічно-різдвяних свят. Тож у відлунні цих відчуттів головний бухгалтер Дністровської ГАЕС Еліна Дунаєвська щиро зізнається, що понад усе хоче, аби врешті закінчилась пандемія і життя повернулось у своїй повноті. А ще – від душі бажає колегам, перш за все, міцного здоров’я, попри складний час – зберігати рівновагу й емоційний баланс, якомога більше радісних моментів у житті, цікавих зустрічей та яскравих вражень!

Інна ГОНЧАР, пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також:

Укргідроенерго відзначено як компанію року у сприянні гендерній рівності

Дністровська ГАЕС: 14 цікавих фактів про найбільшу гідроакумулюючу станцію Європи

Валентина Куртиш: «Я пишаюся своєю професією й дякую долі за можливість працювати в колі однодумців»

Поділитися: