Все буде Україна!

Гідроагрегат №2 Київської ГАЕС введений в промислову експлуатацію!

Гідроагрегат №2 Київської ГАЕС введений в промислову експлуатацію!

14-11-2019
В липні 2019 року гідроагрегат №2 Київської ГАЕС був введений в дослідну експлуатацію.

З цього часу та до кінця вересня під час дослідного етапу була визначена відповідність обладнання та системи технічної специфікації. Протягом трьох місяців фахівці перевіряли функції системи та підтвердили її здатність працювати у промислових умовах.

З 1 жовтня 2019 року гідроагрегат №2 Київської ГАЕС був введений в промислову експлуатацію. Відтак, після реконструкції потужність гідроагрегату зросла на 5,8 МВт і наразі складає 46,8 МВт. 

Директор філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Ярослав Касьянюк наголосив на важливості подальшої реконструкції існуючих гідроагрегатів, оскільки це дає змогу збільшити робочу  потужність, підвищити екологічні стандарти та надійність агрегатів, а також продовжити термін експлуатації обладнання на 40 років.

«Наразі ми ввели в промислову експлуатацію гідроагрегат №2. Почали роботи по гідроагрегату №6 та готуємось до реконструкції гідроагрегату №4. За період роботи гідроагрегату №2 було підтверджено збільшення потужності та ККД агрегату і тим самим ми досягаємо поставлених цілей», - зазначає Ярослав Касьянюк.

Нагадаємо, що роботи на Київській ГАЕС виконуються згідно з контрактом на реконструкцію гідроагрегатів № 2, 4, 6 за кошти Європейського Інвестиційного Банку та  Європейського банку реконструкції та розвитку.

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: