Все буде Україна!

Гідроенергетики зі всієї України беруть участь у Всесвітньому дні донора крові 2020

Гідроенергетики зі всієї України беруть участь у Всесвітньому дні донора крові 2020

16-06-2020
«Один донор рятує три життя» – під таким гаслом проходить цьогорічне відзначення Дня донора в Укргідроенерго, до якого долучились фахівці філій та апарату управління компанії. Метою заходу є допомога у поповненні банку крові. Укргідроенерго сприяє популяризації культури донорства, реалізує стратегію КСВ через залучення гідроенергетиків до вирішення важливих проблем суспільства, мотивуючи їх до взаємодопомоги та ведення здорового способу життя.

16 червня співробітники апарату управління та Каскаду Київських ГЕС та ГАЕС організованою групою відвідали Київський міський центр крові. Серед гідроенергетиків були як досвідчені донори, так і ті, хто здав свою кров вперше в житті. Київський міський центр крові забезпечив донорів гарячим чаєм та приємними подарунками у вигляді еко-сумки з донорською символікою та смачним наповненням. У свою чергу Укргідроенерго організувала транспорте забезпечення співробітникам та поживні снеки для відновлення сил.

Не залишилися байдужими енергетики Канівської ГЕС: 17 червня вони відправилися до Канівської центральної районної лікарні та долучились до благодійної місії. Слід зазначити, що канівські гідроенергетики постійно беруть участь у цій добрій справі з надією, що їх кров врятує чиєсь життя. 

«Допомагати тим, кому це життєво необхідно – обов’язок кожної людини», – вважає Оксана Лобас, інженер з проєктно-кошторисної роботи гідроелектростанції. У свою чергу, лікарі відділення переливання крові канівської лікарні подякували Канівській ГЕС за підтримку та допомогу по наповненню банку донорської крові та відмітили небайдужість гідроенергетиків до чужої біди.

18 гідроенергетиків Каховської ГЕС протягом останнього місяця здали кров у відділенні трансфузіології Центральної міської лікарні м. Нова Каховка. Середній об’єм зібраної крові – 450 мл з людини або 8 літрів за місяць зі станції. А за 2019 рік каховські донори-гідроенергетики зробили 90 донацій крові.

Цікаво, що до донорів Каховської ГЕС часто звертаються напряму з лікарні, коли є гостра необхідність у крові. Лікарі знають, що тут не відмовлять, адже велика кількість співробітників є постійними донорами.

У свою чергу працівники Кременчуцької ГЕС відвідують відділення переливання крові Світловодської центральної лікарні регулярно за своїм індивідуальним графіком, оскільки здача крові можлива лише один раз на 60 днів.

На Кременчуцькій ГЕС працюють донори, що мають на сьогодні на своєму рахунку від 15 до 24 донацій. Так, за останній рік 12 донорів з філії здали близько 25 літрів крові, чим допомогли багатьом людям.

14 гідроенергетиків Дніпровської ГЕС також долучилися до Дня донора та здали кров у Запорізькому обласному центрі служби крові.

Співробітники Середньодніпровської ГЕС також вкотре долучилися до донації, відвідавши міську станцію переливання крові 12 червня. Цього року здали кров 7 фахівців філії.

«Буду дуже рада, якщо моя кров врятує комусь життя» – відзначила співробітник харчового блоку Середньодніпровської ГЕС Любов Легін, що вперше стала донором.

Потреба в донорській крові є постійною та надзвичайно важливою проблемою, яку лікарям доводиться вирішувати щодня. Тому кожен донор – це безцінний внесок у здоров’я українців та рятування людських життів.

Довідка: Всесвітній День донора крові був заснований під егідою ООН в травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я в Женеві. Дата 14 червня обрана на честь того, що саме в цей день у 1868 році австрійський лікар Карл Ландштейнер відкрив групи крові людини.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Середньодніпровська ГЕС сприяє благоустрою міста Кам’янське!

Рідкісні рослини світу: як Каховська ГЕС відроджує флору

Фотогалерея

Поділитися: