Все буде Україна!

Канів відзначив своє 943–річчя

Канів відзначив своє 943–річчя

14-09-2021
Гідроенергетики Канівської ГЕС традиційно долучилися до загальноміських урочистих заходів з нагоди Дня міста.

Канівщина завжди приваблювала своєю мальовничою природою, енергетикою козацького духу та історико-архітектурною спадщиною, місцем, де спочиває Тарас Шевченко. Для багатьох письменників, кінорежисерів та краєзнавців Канів став особливим місцем - місцем сили та натхнення, де так гармонічно поєднується природа й історія. «Перлина Черкащини» - так з особливою любов’ю та повагою називають своє місто канівчани, які творять історію рідного міста сьогодні.

«Літопис міста – це яскраві сторінки героїчної боротьби та мужності, щоденний рух вперед та трудові здобутки. 1963 рік для Канева став епохальним. До містечка на Дніпрі стали масово з’їжджатися гідробудівельники, аби збудувати на головній річці країни нову гідроелектростанцію - другу сходинку Дніпровського каскаду. Паралельно з будівництвом гідроелектростанції велися роботи зі створення повноцінної міської інфраструктури, промислової та житлової забудови. Відтоді Канів отримав друге життя та поштовх для стрімкого соціально-економічного розвитку. Канівська ГЕС стала першим і головним бюджетоутворюючим підприємством міста та залишається ним й до сьогодні», - зазначив директор філії «Канівська ГЕС» Василь Гринь.

Програма святкування Дня Канева була змістовною та насиченою. У заходах з нагоди свята взяли участь  гідроенергетики Канівської ГЕС, які презентували містянам діяльність підприємства, а також  організували виставку творчих робіт. Вишивка бісером, різножанрові картини, вишиті рушники – ось неповний перелік творчого розмаїття, яке експонувалося на головній алеї міста в рамках святкових заходів.

«Я люблю своє місто, я люблю свою роботу! Тут я народився, виріс і проживаю. Для мене воно особливе, бо це моя Батьківщина, це Україна! Тут проживають надзвичайно працьовиті та талановиті люди, які пам’ятають та цінують історію свого краю і щоденною наполегливою працею прославляють його»,  - зазначив начальник оперативної служби Канівської ГЕС Геннадій Харченко.

В рамках святкування Дня міста відбулася екскурсія на Канівську ГЕС для київських соціологів, які протестували пілотні рейси Дніпром на теплоходах «Ракета» за маршрутом Київ – Канів – Київ та долучилися до фокус-групи щодо оцінки туристичного потенціалу Черкащини. Для канівчан та гостей міста також було організовано фотовиставки, спортивні естафети та майстер-класи, а також виступи музичних колективів.

  Пресслужба Канівської ГЕС

Читайте також: 

Гідроенергетики вшанували пам'ять Кобзаря

Партнерство задля розвитку громад. Укргідроенерго привітало Бобрицьку ОТГ з Днем села

На Канівську ГЕС з ознайомчим візитом завітали співробітники «Черкасигаз»

 

Фотогалерея

Поділитися: