Все буде Україна!

Мала гідроенергетика. Великий вплив

Мала гідроенергетика. Великий вплив

31-08-2023
Організація Об'єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) презентувала Звіт про розвиток малої гідроенергетики у світі за 2022 рік. Звіт містить комплексний глобальний аналіз проєктів малої гідроенергетики та демонструє значний невикористаний потенціал малої гідроенергетики для підтримки сталого промислового розвитку.

Енергія - це життєва сила людського прогресу. Проте, станом на 2020 рік, понад 700 мільйонів людей у світі, переважно в сільській місцевості, все ще не мали доступу до електроенергії. 

Генеральний директор UNIDO Герд Мюллер зазначив: «Враховуючи цей виклик особливо важливо продовжувати обмінюватися знаннями про різні технології відновлюваної енергетики. Мала гідроенергетика є одним з таких рішень. Вона вже давно відіграє ключову роль у забезпеченні доступу до сталої та надійної електроенергії в усьому світі. Мала гідроенергетика - це проста, адаптивна і недорога технологія, що робить її особливо придатною для віддалених громад».

За словами гендиректора UNIDO, понад 60% світового потенціалу малої гідроенергетики залишається невикористаним. В усьому світі все ще існують величезні можливості для його використання на благо місцевих громад та планети. З метою підтримки політиків, потенційних девелоперів та інших зацікавлених сторін, які переймаються розробкою проєктів малої гідроенергетики, UNIDO у партнерстві з Міжнародним центром малої гідроенергетики випустила Глобальний аналіз про розвиток малої гідроенергетики.

Звіт про розвиток малої гідроенергетики відрізняється від подібних досліджень тим, що в ньому містяться поглиблені дані про малу гідроенергетику в конкретних країнах. Звіт охоплює всі аспекти малої гідроенергетики і дає уявлення про діючі, заплановані та потенційні проєкти, включаючи пов'язані з ними витрати, механізми фінансування та умови, що сприяють розвитку гідроенергетики. Він також пропонує реальні історії та тематичні дослідження, що ілюструють успішну реалізацію проєктів малої гідроенергетики.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Рhys.org

Поділитися: