Все буде Україна!

На Дністровській ГАЕС обговорили завершення будівництво гідроагрегату №4

На Дністровській ГАЕС обговорили завершення будівництво гідроагрегату №4

06-11-2020
На Дністровській ГАЕС під керівництвом радника генерального директора Укргідроенерго Віктора Кожокаря відбулася нарада, на якій розглянуто актуальні питання завершення будівництва четвертого гідроагрегату станції.

Під час конструктивної розмови представників генпідрядника, замовника та субпідрядних організацій було проаналізовано й уточнено перелік обладнання, необхідного для запланованої прокрутки гідроагрегату № 4 у грудні 2020 р. Уточнюючи графіки будівельно-монтажних та налагоджувальних робіт, Віктор Кожокар наголосив на виконанні пріоритетних робіт на І етапі, а згодом і на усіх наступних до введення агрегату у промислову експлуатацію.

«Попри усі цьогорічні фінансові труднощі, обумовлені нестабільністю роботи енергоринку та низькою водністю річок, компанія докладає усіх зусиль для забезпечення вчасного та повного фінансування будівельних робіт Дністровської ГАЕС. Ми продовжуємо у повній мірі виконувати взяті на себе зобов’язання з будівництва четвертого гідроагрегату, адже розвиток енергетики загалом та гідроенергетики зокрема,  має вирішальний вплив на стан економіки в державі та рівень життя населення», – зазначив він.

Директор Дністровської ГАЕС Василь Субота наголосив на необхідності якісного виконання усіх робіт по електричній частині, а його заступник із капітального будівництва Роман Михайловський доповів, що для виконання запланованого в наявності є все необхідне обладнання.

Як повідомлялося раніше, на Дністровській ГАЕС у проєктне положення здійснено перенесення ротора гідроагрегату №4. 

Нагадаємо, на сьогодні повністю готова і функціонує перша черга Дністровської ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів, загальною потужністю в генераторному режимі 972 МВт. Нині ведеться будівництво другої черги ГАЕС у складі четвертого гідроагрегату, пуск якого заплановано здійснити наприкінці 2020 року. Паралельно  ведеться активна робота щодо залучення коштів для будівництва третьої черги Дністровської ГАЕС у складі п’ятого, шостого та сьомого агрегатів.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також: 

Гідроагрегат №4 Дністровської ГАЕС: на шляху до найбільшої ГАЕС Європи 

Дністровська ГАЕС: будівництво гідроагрегату №4 на фінальному етапі 

Штаб з будівництва Дністровської ГАЕС: на часі - прискорення розробки проєкту ІІІ черги будівництва станції

 

Поділитися: