Все буде Україна!

Штаб з будівництва Дністровської ГАЕС: на часі - прискорення розробки проєкту ІІІ черги будівництва станції

Штаб з будівництва Дністровської ГАЕС: на часі - прискорення розробки проєкту ІІІ черги будівництва станції

30-10-2020
29 жовтня на Дністровській ГАЕС відбулася традиційна нарада-штаб будівництва Дністровської ГАЕС.

Директор Дністровської ГАЕС Василь Субота прозвітував про хід виконання будівельних робіт на гідроагрегаті №4 та підкреслив, що монтаж ротора відбудеться у визначену дату. "Це дуже важливий етап монтажу наймасивнішої частини гідроагрегату як елементу створення обертового електромагнітного поля. Для виконання першого етапу прокрутки важливо змонтувати систему збудження 4 гідроагрегату", - заявив Василь Субота, зауваживши, що для цього вже зараз необхідно здійснювати локальну наладку системи.

Під час засідання директор філії Консорціуму «НВО „Укргідроенергобуд“ у м. Новодністровськ Олег Філіпович прозвітував про встановлення м’якої покрівлі та закриття теплового контуру машзалу.

Головуючий на нараді директор департаменту інвестиційної експертизи та підтримки Укргідроенерго Олег Ососков зазначив, що на даному етапі будівництва у жодної із субпідрядних організацій не виникає ні технічних, ні фінансових проблем.

Нагадаємо, на сьогодні повністю готова і функціонує перша черга Дністровської ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів, загальною потужністю в генераторному режимі 972 МВт. Нині ведеться будівництво другої черги ГАЕС у складі четвертого гідроагрегату, пуск якого заплановано здійснити наприкінці 2020 року. Паралельно  ведеться активна робота щодо залучення коштів для будівництва третьої черги Дністровської ГАЕС у складі п’ятого, шостого та сьомого агрегатів.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також:

Дністровська ГАЕС: будівництво гідроагрегату №4 на фінальному етапі 

На Дністровській ГАЕС завершено монтаж підп’ятника  

На Дністровській ГАЕС обговорили завершення будівництва 4-го гідроагрегату та проєкт будівництва ІІІ-ї черги станції

 

Фотогалерея

Поділитися: