Все буде Україна!

На Дністровській ГЕС після капремонту введено в експлуатацію гідроагрегат №6

На Дністровській ГЕС після капремонту введено в експлуатацію гідроагрегат №6

21-07-2020
На Дністровській ГЕС введено в експлуатацію гідроагрегат №6, який було виведено в капітальний ремонт наприкінці вересня 2018 р.

В рамках ремонтних робіт фахівцями АТ «Турбоатом» виконано капітальне відновлення робочого колеса турбіни, проведено   функціональні та гідравлічні післяремонтні випробування. Також виконано доробку лопаток направляючого апарату турбіни та виготовлено необхідні запчастини для заміни фізично зношених.

На підприємстві ДП «Завод «Електроважмаш» виготовлено гідравлічну основу та сегменти підп’ятника, які встановлено на гідрогенераторі. Окрім того, виконано відновлювальний ремонт диску підп’ятника генератора із заміною діелектричної прокладки.

Демонтаж-монтаж гідроагрегату, а також капітальний ремонт вузлів генератора та турбіни виконали фахівці ТОВ «Дніпро-СГЕМ».

Гідроенергетиками Дністровської ГЕС проведено післяремонтне налагодження та випробування гідроагрегату під навантаженням за участю підрядних організацій.

«Проведення капітального ремонту таких масштабів – це процес майже рівний обсягу реконструкції гідроагрегату. При цьому слід зазначити, що роботи такої тривалості і обсягу здійснюються без зупинки іншого обладнання на працюючій у базовому режимі станції. У майбутньому планується проведення реконструкції всіх шести гідроагрегатів Дністровської ГЕС. І виконання капітального ремонту гідроагрегату №6 із заміною та ремонтом критичних вузлів, що не пройшли модернізацію, здійснено на даному етапі з метою забезпечення його безаварійної роботи до моменту проведення комплексної реконструкції», - зазначив директор філії «Дністровська ГЕС» Вячеслав Клим.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Основний обсяг робіт з капітального ремонту гідроагрегату №6 виконано - Вячеслав Клим

Дністровська ГЕС: стабільність та впевненість в завтрашньому дні

Поділитися: