Все буде Україна!

На Канівській ГЕС продовжується реконструкція блоку №5

На Канівській ГЕС продовжується реконструкція блоку №5

13-07-2020
10 липня, відбулась підготовка та перенесення збільшеного вузла гідроагрегату №18. Обладнання вагою понад 350 тон було перенесено з монтажного майданчика в проточну частину гідроагрегату.

«Загалом, це був 42 раз перенесення збільшеного вузла гідроагрегату з монтажного майданчика в проточну частину і навпаки, який пройшов успішно!» - наголосив головний інженер Канівської ГЕС Володимир Пшеничний.

Цікаво, що вага однієї лопаті гідроагрегату складає 5 т, а її габарити становлять: 3,15м × 1,2м × 2,28м. Тож тільки уявіть: параметри дорослої особи білого носорога близькі до габаритів однієї лопаті, а вага тотожна двом таким білим велетням.

Нагадаємо, що на Канівській ГЕС продовжується реалізація контракту, відповідно до якого на станції проходить реконструкція 2-х блоків включаючи 7 турбін, 7 генераторів та 8 допоміжних систем гідроагрегатів. Термін виконання даної угоди закінчується у 2021 році.

Варто зазначити, що гідроагрегат №18 є вже другим агрегатом, який проходить реконструкцію у складі блоку № 5 Канівської ГЕС.

 

Довідка:

Із початку експлуатації (перший гідроагрегат станції був введений в роботу 4 листопада 1972 року) Канівська ГЕС виробила 40 млрд. 315 млн. кВт/год. електроенергії. Цих кіловат/годин вистачило б на потреби всієї Черкаської області на більше ніж 11 років.

Не дивно, що при такому навантаженні за 32 роки роботи обладнання станції вимагало оновлення і ремонту, а подекуди й повної заміни. Саме тому у 2004 році на станції почалася ІІ черга реконструкції. 

Реконструкція – це розвиток підприємства, підвищення техніко-економічних показників, покращення умов праці, збільшення продуктивності та потужності. Це покращення екології та економіки підприємства. Також, реконструкція дає можливість підприємству втілити нові технології виробництва, запровадити сучасні методи управління та покращити якість продукції.

Виконання цих робіт підвищило потужність станції, надійність її роботи, швидкість і якість оперативного обслуговування, контроль параметрів обладнання, ведення режимів і графіків навантаження станції та попередження і локалізацію аварійних процесів.

Пресслужба Канівської ГЕС

Читайте також:

Вісім фактів про Канівську ГЕС

Канівська ГЕС: на шляху до екологічно чистого виробництва

Канівська ГЕС: історія та перспективи

Поділитися: