Все буде Україна!

Сергій Липовий: гідроенергетика як покликання

Сергій Липовий: гідроенергетика як покликання

13-07-2020
Продовжуємо серію публікацій про видатних гідроенергетиків України, які своєю наполегливою та сумлінною працею щоденно роблять життя співгромадян більш комфортним. Сьогодні розповімо про майстра турбінного цеху Київської ГЕС Сергія Липового.

Сергій Липовий народився 16 липня 1978 року у Вишгороді. По завершенні навчання у школі перед хлопцем постало нелегке питання вибору майбутнього.  Адже від вірно обраної дороги багато в чому залежить те, як складеться життя у майбутньому. В 1993 році Сергій Липовий вступив до Київського профтехучилища, де опановував професію верстатника широкого профілю.

Далі була служба в лавах Національної гвардії України, під час якої ґартувалися воля та характер майбутнього гідроенергетика. По закінченню служби у 1998 році Сергій Липовий прийшов на Каскад Київських ГЕС і ГАЕС, де почав своє професійне сходження з посади слюсаря з ремонту гідротурбінного устаткування.

Розуміючи, що безперервне професійне самовдосконалення – ключ до успіху, а розвиток компетенцій – вимога сьогодення, Сергій Липовий приймає рішення про здобуття вищої освіти. Без відриву від роботи в 2013 році він закінчив навчання у Дніпродзержинському державному технічному університеті за спеціальністю електротехнічні системи автоматизації та електроприводу, отримавши кваліфікацію інженера-електрика.

Пройшовши свій трудовий шлях від робітника до керівника, Сергій Липовий вже понад 20 років на варті енергетичної безпеки країни.  За його участі працівники механічної майстерні та маслогосподарства турбінного цеху виконують особливо важливі роботи з ремонту основного обладнання Київської ГЕС.

Безумовний талант, підкріплений працелюбством, забезпечує Сергію Петровичу беззаперечний авторитет серед колег, а великий багаж знань та виробничого досвіду сприяє їх практичному впровадженню у реальні проєкти.

За сумлінну працю, зразкове ставлення до виконання виробничих завдань Сергій Липовий нагороджений  грамотою Міністерства енергетики та відзнакою ПрАТ "Укргідроенерго" - нагрудним знаком "Почесний працівник "Укргідроенерго".

Пресслужба філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС»

Читайте також: 

Важливі ноти в акорді гідроенергетики

Олександр Матанцев: «Приємно розуміти, що кожен електроприлад, починаючи зі звичайної лампочки, працює завдяки твоїй роботі»

Василь Репеха: відчуваю гордість та задоволення, коли ремонтую потужні гідроагрегати

 

Поділитися: