Все буде Україна!

Безпека співробітників Укргідроенерго під час карантину: нові рекомендації від медиків та як організувати літню відпустку

Безпека співробітників Укргідроенерго під час карантину: нові рекомендації від медиків та як організувати літню відпустку

13-07-2020
Яка наразі ситуація в Україні з розповсюдженням COVID-19, чим відрізняється ПЛР-тест від тесту ІФА, як організувати відпустку під час карантину та коли буде винайдено вакцину від хвороби - ці питання днями обговорювали фахівці Укргідроенерго разом з лікарем-терапевтом сімейної медицини Родіоном Маньком.

Днями в апараті управління на тематичному селекторі, присвяченому заходам протидії розповсюдження вірусу COVID – 19, лікар-терапевт сімейної медицини надав детальне роз’яснення на найбільш поширені гострі питання, що стосуються симптомів хвороби та способів її діагностики.

«Ми вже котрий місяць живемо у нову епоху – епоху коронавірусної інфекції. Коронавірусів дуже багато: це величезне сімейство і серед них є збудники гострих респіратовних вірусних інфекцій, котрими ми усі хворіли. Проте цей коронавірус має зоонозне походження. На сьогодні основна проблематика у тому, що ми майже нічого про цей вірус не знали, зокрема про його епідеміологію та вплив на організм людини», - зауважив на початку зустрічі лікар.

Під час спілкування з гідроенергетиками Родіон Манько наголосив на двох важливих аспектах, які має знати кожен. Перший – це те, що більшість випадків захворювання на COVID перебігає або безсимптомно, або малосимптомно. Зокрема у відсотковому відношенні цей показник складає 80%. Другий – це те, що за прогнозами медиків, доки більшість населення землі не матиме контакту з цим вірусом, а це близько 70-80%, люди продовжуватимуть хворіти. За словами лікаря вирішення цього питання медики вбачають у мінімізації піків захворюваності та смертності.

У процесі діалогу гідроенергетики цікавилися у лікаря питаннями щодо різниці між тестуваннями, які наразі проводяться в Україні, а також питанням винайдення ліків від коронавірусу. Так, Родіон Манько, пояснив, що ПЛР тестування показує наявність вірусу в організмі людини, натомість ІФА-тест демонструє наявність антитіл до вірусу у людини. Також лікар надав поради щодо доцільності проходження тестування у різних випадках.

Значну увагу медик приділив рекомендаціям співробітникам, що збираються у відпустку, адже у літній період це питання є надзвичайно актуальним. Серед основних порад терапевта були:

  • підготувати достатню кількість масок, адже під час подорожі не у всіх місцях їх можна придбати;
  • надавати перевагу пересуванню приватним авто, адже це зменшить кількість контактів з людьми і зробить подорож безпечнішою;
  • застосовувати безконтактні методи оплати при бронюванні квитків, житла та відвідування різних туристичних місць;
  • обов’язково дотримуватись усіх вимог особистої безпеки і не нехтувати ними: часте миття рук під проточною водою з милом, обробка антисептиками; уникнення дотиків до очей, рота та носа немитими руками, соціальне дистанціювання;
  • не вирушати у подорож при погіршенні самопочуття або у разі підвищення температури тіла, нежиті, болю в горлі, кашлю;
  • за можливості після подорожі проходити 14-денну самоізоляцію.

Крім того Родіон Манько підкреслив, що захворювання на COVID-19 зазвичай не передається через харчові продукти, але слід пам’ятати, що вживання немитих або неякісних продуктів під час подорожі може призвести до виникнення інших небезпечних інфекційних захворювань.

Важливим аспектом, якого торкнувся терапевт, став самоконтроль за станом здоров’я. Так лікар підкреслив, що не слід концентруватися усю свою увагу на питанні протидії коронавірусу, необхідно звертати увагу на своє самопочуття в цілому, зокрема, на хронічні захворювання. Адже, на думку медика, наразі люди приділяють цьому питанню менше уваги аніж зазвичай.

Наприкінці зустрічі в компанії відбулося вручення медичних полісів співробітникам Укргідроенерго.

Нагадаємо, що вже третій рік поспіль профспілковими комітетами спільно з адміністрацією компанії успішно реалізується Програма добровільного медичного страхування працівників ПрАТ «Укргідроенерго». Так, з 1 липня 2020 року розпочав дію договір добровільного медичного страхування на ще більш покращених від минулорічних умовах страхування.

«Майже 70 % співробітників компанії вже приєдналися до програми на наступний рік та мають змогу звертатися до медичних закладів країни за страховим полісом у разі потреби», - зауважила начальник відділу страхування Укргідроенерго Світлана Голубченко.

Детальніше про Програму медичного страхування, основні її завдання та реалізацію дізнавайтесь за посиланням.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Впроваджуємо кращі практики гігієни та безпеки праці - Ігор Сирота

В Укргідроенерго створено оперативний штаб задля недопущення поширення коронавірусу 

Як працює київська ГЕС в умовах карантину 

 

Поділитися: