Все буде Україна!

На Середньодніпровській ГЕС стартували роботи з ремонту елегазових вимикачів

На Середньодніпровській ГЕС стартували роботи з ремонту елегазових вимикачів

17-11-2020
На Середньодніпровській ГЕС розпочався капітальний ремонт генераторних елегазових вимикачів ВГ1-8 типу HGI-3. Роботи виконуються з залученням шеф-інженерів сервісного центру компанії ABB Power Grids Czech Republic.

Елегазовий вимикач - це різновид високовольтного вимикача, комутаційний апарат, який використовує елегаз в якості ізоляційного середовища гасіння електричної дуги.  Призначений для оперативних включень і відключень електрообладнання в енергосистемі в нормальних або аварійних режимах, при ручному, дистанційному або автоматичному управлінні.

На Середньодніпровській ГЕС встановлення генераторних елегазових вимикачів відбувалося у період з 1999 по 2005 рр. За увесь термін експлуатації елегазові вимикачі зарекомендували себе як ефективні та надійні комутаційні апарати. Використання елегазових вимикачів  позитивно вплинуло на щоденну експлуатацію гідроагрегатів та розширило можливості управління їх роботою в схемі блоку.

«Ми проводимо сервісне обслуговування елегазових вимикачів - ревізію вузлів вимикача, а за необхідності їх заміну, а також вживаємо заходів щодо попередження пошкодження деталей та продовження терміну служби комутаційного апарату»,  - зауважив начальник  електротехнічного цеху Середньодніпровської ГЕС Сергій Штепура.

Нагадаємо, на Середньодніпровській ГЕС триває реконструкція гідроагрегату №1.

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС

Читайте також: 

На Середньодніпровській ГЕС козловий кран отримав новий візуальний стиль 

На Середньодніпровській ГЕС здійснюється заміна верхньої секції основного затвора №8 

На Середньодніпровській ГЕС триває реконструкція

 

Фотогалерея

Поділитися: