Все буде Україна!

На Дністровській ГАЕС завершено поточний ремонт гідроагрегату №1

На Дністровській ГАЕС завершено поточний ремонт гідроагрегату №1

16-11-2020
На Дністровській ГАЕС завершено поточний ремонт гідроагрегату № 1, обладнання генераторного розподільчого устаткування ГРУ-15,75 кВ блоку № 1, блочного трансформатора Т-1, а також трансформатора власних потреб Т-10.

Під час ремонтних робіт було здійснено огляд проточної частини насос-турбіни, проведено вимірювання зазорів «ротор–статор», перевірено відносне положення магнітних осей ротора і статора, а також виконано дефектацію та переклинювання пазових клинів обмотки статора. Окрім того, фахівці здійснили ремонт підшипників агрегату, усунули кавітаційні пошкодження робочого колеса насос-турбіни, виконали ремонт направляючого апарату та кільцевого затвору, а також ремонт допоміжного обладнання агрегату.

Участь у ремонтних роботах гідроагрегату №1 Дністровської ГАЕС взяли гідроенергетики ЦТАЗЗ, електро- та машинного цехів станції, а також фахівці ПАТ «Дніпро СГЕМ» і ТОВ «Вишгород СГЕМ».

Як повідомлялося раніше, на Дністровській ГАЕС у проєктне положення перенесено вал-надставку гідроагрегату №4.

Нагадаємо, генпідрядник  будівництва Дністровської ГАЕС - Консорціум "НВО "Укргідроенергобуд".

На сьогодні повністю готова і функціонує перша черга Дністровської ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів, загальною потужністю в генераторному режимі 972 МВт. Нині ведеться будівництво другої черги ГАЕС у складі четвертого гідроагрегату, пуск якого заплановано здійснити наприкінці 2020 року. Паралельно  ведеться активна робота щодо залучення коштів для будівництва третьої черги Дністровської ГАЕС у складі п’ятого, шостого та сьомого агрегатів.


Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також: 

Дністровська ГАЕС: будівництво гідроагрегату №4 на фінішній прямій 

Гідроагрегат №4 Дністровської ГАЕС: на шляху до найбільшої ГАЕС Європи 

На Дністровській ГАЕС обговорили завершення будівництво гідроагрегату №4

 

Фотогалерея

Поділитися: