Все буде Україна!

На засіданні Наглядової ради Укргідроенерго підбили підсумки діяльності компанії за дев'ять місяців

На засіданні Наглядової ради Укргідроенерго підбили підсумки діяльності компанії за дев'ять місяців

07-12-2020
4 грудня відбулося чергове засідання Наглядової ради Укргідроенерго, під час якого обговорено низку актуальних питань життєдіяльності компанії.

Серед питань порядку денного – підсумки фінансово-господарської діяльності Товариства за дев'ять місяців поточного року, затвердження Звіту Комітету з аудиту Наглядової ради компанії та звіту корпоративного секретаря за ІІ півріччя, організація роботи Укргідроенерго в умовах поширення коронавірусу, а також затвердження Кодексу корпоративної етики компанії.

Під час звіту про діяльність Укргідроенерго за ключовими напрямками упродовж дев'яти місяців поточного року генеральний директор компанії Ігор Сирота наголосив на тому, що попри усі об’єктивні труднощі, компанія у повній мірі продовжує виконувати взяті на себе зобов’язання з забезпечення покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності мережі, а також мобільного аварійного  резерву у Об'єднаній енергетичній системі України. За звітний період Товариство реалізувало 6 млрд КВт-год електроенергії та отримало 2 млрд 961 млн грн чистого прибутку.

«Укргідроенерго відповідально виконує податкові зобов’язання.  За дев’ять місяців поточного року ми сплатили до бюджету 2 млрд 845 мільйонів гривень, а станом на перше грудня ця цифра складає 3 млрд 368 мільйонів гривень», - зазначив Ігор Сирота.

Через маловоддя, спричинене нетиповими для України кліматичними умовами та, як наслідок, незначною приточністю річок, а також через некоректну роботу нового ринку компанія отримала значні збитки.

«На сьогоднішній день через нестабільну ситуацію на ринку ми маємо збитки, які складають 1 млрд 568 млн грн. Це заборгованість перед компанією за надані послуги», - наголосив Ігор Сирота.

Під час засідання Наглядової Ради було представлено Звіт Комітету з аудиту Наглядової ради компанії, а також Звіт  корпоративного секретаря за ІІ півріччя поточного року.

«Цей період був дуже активний. Ми організували та провели п’ять засідань Наглядової ради, чотири засідання Комітету з питань аудиту, три засідання Комітету з питань призначень  та визначення нагород посадовим особам, а також одне засідання Комітету з питань інновацій. Окрім того було проведено виїзне засідання Наглядової ради на Каховській ГЕС. Члени Наглядової ради побували також на Канівській ГЕС, ДніпроГЕС та Дністровській ГАЕС, де ознайомилися з роботою станцій»,- зазначила корпоративний секретар компанії Юлія Толчініна-Бурунська.

Окрема увага – питанням діяльності Укргідроенерго в умовах поширення коронавірусу. Як зазначив під час засідання заступник генерального директора з адміністративного управління, забезпечення та управління персоналом Олександр Круш, з метою недопущення розповсюдження вірусу COVID-19, в компанії регулярно проводиться санітарна обробка приміщень та транспорту. Гідроенергетики у повній мірі забезпечені засобами індивідуального захисту та антисептичними засобами.

«До кінця поточного року ми плануємо додатково закупити понад 1 тисячу захисних комбінезонів, 27 тисяч масок, засоби дистанційного температурного скрінінгу», - зазначив він.

Ключовим порядком питання денного було обговорення та затвердження Кодексу корпоративної етики Укргідроенерго — документа, який визначає корпоративні цінності та етичні стандарти для компанії  та базується на загальновизнаних принципах, нормах українського та міжнародного права і впроваджує найкращі європейські практики.

«Кодекс побудований на основі наших основних цінностей та окреслює стандарти поведінки, які застосовуються до кожного, хто працює в нашому Товаристві та представляє його. Це - повага, довіра, безпека та екологічна відповідальність», - зазначив під час презентації Кодексу етики незалежний член Наглядової ради Олег Терлецький.

«Ухвалення Кодексу корпоративної етики- надзвичайно важливий крок, але ми повинні створити усі необхідні умови для того, щоб норми цього документу виконувалися, формуючи високу корпоративну культуру», - підсумував голова Наглядової ради Укргідроенерго Валентин Гвоздій.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Наглядова рада Укргідроенерго відвідала Каховську ГЕС 

Наглядова рада ПрАТ "Укргідроенерго" відвідала Канівську ГЕС 

В Укргідроенерго обговорили аспекти інноваційного розвитку компанії

 

Фотогалерея

Поділитися: