Все буде Україна!

Норвезькі інвестиції в українську енергетику: перспективи співпраці

Норвезькі інвестиції в українську енергетику: перспективи співпраці

30-09-2024
11:40
Норвегія
Представники Укргідроенерго долучилися до круглого столу, організованого Норвезько-Українською Торгово-промисловою палатою, у рамках офіційного візиту норвезької бізнес-делегації до столиці України. Захід відбувся з метою зміцнення двостороннього співробітництва у сфері енергетики та обговорення перспектив відновлення об’єктів генерації в Україні.

Участь  у заході взяли міністр енергетики Герман Галущенко, голова правління Норвезько-Української Торгово-промислової палати Кетіл Бое, міністерка торгівлі та промисловості Норвегії Сесілі Мірсет, представники норвезького та українського бізнесу. Компанію Укргідроенерго на заході представляв заступник генерального директора з адміністративного управління, забезпечення та управління персоналом Олександр Круш.

Під час круглого столу презентовано інвестиційні кейси, які створюють платформу для обговорення можливостей та практичних викликів для розвитку спільних проєктів. Учасники обговорили питання інвестиційної співпраці, а також перспективи розширення партнерства між українськими та норвезькими компаніями в енергетичному секторі.

«Сьогоднішній круглий стіл відкриває нові можливості для українсько-норвезької співпраці у сфері енергетики. Ми бачимо великий інтерес з боку наших партнерів до спільних проєктів, спрямованих на відбудову та модернізацію енергетичних об’єктів. Укргідроенерго готове стати надійним партнером для реалізації інноваційних ініціатив, які дозволять підвищити енергоефективність, зменшити вплив на довкілля та створити передумови для сталого розвитку енергетики в Україні», — зазначив заступник генерального директора Укргідроенерго з адміністративного управління, забезпечення та управління персоналом Олександр Круш.

Варто зазначити, що українські гідроенергетики мають позитивний досвід співпраці з норвезьким бізнесом. Наразі вивчається можливість постачання норвезькою компанією Hafslund трансформаторного обладнання для Київської ГЕС, яка була пошкоджена російськими обстрілами.

Окрім того, нещодавно фахівці компанії здійснили технічну місію до Норвегії з метою вивчення світових інновацій у сфері вібромоніторингу гідроагрегатів. Візит на запрошення EMERSON в Україні дав можливість українським гідроенергетикам ознайомитися з новітніми системами безперервного моніторингу, що використовуються на норвезьких гідроелектростанціях для підвищення надійності та ефективності експлуатації обладнання ГЕС.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: NUCC 

Поділитися: