Все буде Україна!

Нові шляхи співпраці: в Укргідроенерго обговорено можливість залучення німецьких партнерів до реалізації перспективних проєктів компанії

Нові шляхи співпраці: в Укргідроенерго обговорено можливість залучення німецьких партнерів до реалізації перспективних проєктів компанії

04-11-2021
В рамках міжнародного співробітництва й реалізації основних положень підписаного між Укргідроенерго та Inpec Engineering GmbH Меморандуму про співробітництво, відбулася робоча зустріч керівництва Товариства з керуючим директором німецької інжинірингової компанії Теодором Гарабетом.

Під час зустрічі обговорено питання потенційної співпраці та участі Inpec Engineering GmbH в реконструкції обладнання на ГЕС і ГАЕС та в реалізації перспективних проєктів компанії.

Презентуючи перспективні проєкти  генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота акцентував на їх важливості для Об’єднаної енергосистеми в контексті забезпечення додатковими маневровими потужностями та інтеграції до європейської мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E.

«Укргідроенерго готове до партнерства щодо реалізації інвестиційних проєктів, які мають стратегічне значення для стабільної роботи енергосистеми, адже важливою метою Товариства є забезпечення енергосистеми України електроенергією та резервом потужності завдяки гідроресурсам річок Дніпро та Дністер. Відтак саме велика гідроенергетика є однією із провідних генерацій в Україні, де на сьогодні в стадії практичної реалізації знаходяться проєкти будівництва нових потужностей. Inpec Engineering GmbH посіла достойне місце серед світових лідерів з реалізації проєктів у енергетичній сфері. Підприємство, яке цінують за відповідність високим стандартам,  користується заслуженою довірою та авторитетом у партнерів по всьому світу. Переконаний, що ми маємо надзвичайний потенціал для співпраці у реалізації енергетичних проєктів, які сприятимуть підвищенню стійкості української енергосистеми та декарбонізації української економіки», - зауважив Ігор Сирота.

В свою чергу керуючий директор Inpec Engineering GmbH Теодор Гарабет висловив значну зацікавленість у співпраці щодо реалізації перспективних проєктів Укргідроенерго та наголосив на тому, що співробітництво між компаніями стає важливим елементом розбудови стратегічного партнерства України та Німеччини.

«Енергетика загалом та гідроенергетика, зокрема,  в Україні розвиваються стрімкими темпами завдяки зацікавленості інвесторів у реалізації проєктів в цій галузі. Ми б хотіли долучитися до цього процесу й стати його учасниками, адже маємо багатий досвід енергетичного й інфраструктурного будівництва по всьому світу», - зазначив Теодор Гарабет.

Варто зазначити, що нещодавно пан Гарабет, який має великий професійний досвід та популяризує Україну світі, відзначив поважний ювілей – 90 річчя. Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота мав нагоду привітати його зі святом, вручивши пам’ятний подарунок.

Нагадаємо, 12 серпня 2019 року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Inpec Engineering GmbH (Німеччина) та Укргідроенерго, згідно з яким українська та німецька сторони домовились про співробітництво у питанні будівництва гідроелектростанцій в Україні.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Укргідроенерго залучає німецький досвід у питанні будівництва гідроелектростанцій в Україні

Ігор Сирота: Участь у реалізації проєктів будівництва Канівської ГАЕС та добудови Дністровської ГАЕС можуть брати як українські, так і іноземні підприємства

Укргідроенерго продовжує обговорення можливих шляхів співпраці у реалізації перспективних проєктів

Фотогалерея

Поділитися: