Все буде Україна!

Укргідроенерго продовжує обговорення можливих шляхів співпраці у реалізації перспективних проєктів

Укргідроенерго продовжує обговорення можливих шляхів співпраці у реалізації перспективних проєктів

11-03-2021
В рамках міжнародного співробітництва та реалізації основних положень підписаного між Укргідроенерго та Ozaltin Holding Меморандуму про співробітництво, відбулася робоча зустріч керівництва компанії з представниками турецької будівельної компанії.

Під час зустрічі обговорено питання потенційної співпраці щодо реалізації перспективних проєктів Укргідроенерго, зокрема будівництва Канівської ГАЕС та Каховської ГЕС-2.

«Ozaltin Holding надзвичайно зацікавлений в будівництві гідроелектростанцій в Україні. Ми побудували багато станцій у Туреччині та всьому світі й маємо значний досвід у зведенні подібних об’єктів. Також ми здійснюємо операційний контроль за  електростанціями, загальною потужністю 2300 МВт», - зазначив під час зустрічі директор з розвитку головного офісу Ozaltin Holding Ахмет Дюрен.

В свою чергу генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота зазначив, що компанія відкрита до співробітництва та зацікавлена у взаємовигідній співпраці щодо реалізації перспективних проєктів.

«Будівництво Каховської ГЕС-2 та Канівської ГАЕС передбачені Енергетичною стратегією України на період до 2035 року та іншими законодавчими актами. Реалізація цих проєктів дозволить вирішити  проблеми дефіциту маневрених потужностей в Об’єднаній енергетичній системі України, який виник за рахунок різкого зростання генерації сонячних та вітрових електростанцій. Ми зацікавлені у вигідних довгострокових кредитах, але обов’язковою умовою є локалізація виробництва та залучення до будівельних робіт українських фахівців», - зауважив генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Нагадаємо, у 2018 році Укргідроенерго підписало Меморандум про співпрацю з турецькою компанією Ozaltin Holding щодо співробітництва в будівництві Каховської ГЕС-2. У 2019 році компанія підписала Меморандум про співпрацю щодо будівництва Канівської ГАЕС. У 2020 році підписано Меморандум про співпрацю щодо реконструкції автодорожнього переїзду через гідротехнічні споруди філії «Дніпровська ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго».

Довідка: Ozaltin Holding – турецька будівельна група, яка спеціалізується на зведенні гребель та гідроелектростанцій, будівництві доріг, житла, комерційних та виробничих приміщень.  Оzaltin Holding також проводить дослідження та впроваджує розробки в галузі відновлюваних джерел енергії.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

В Укргідроенерго відбулася зустріч з представниками турецької будівельної компанії 

Нові обрії співпраці: Укргідроенерго вивчає європейський досвід виробництва гідротехнічного обладнання 

Укргідроенерго підписано Меморандум про співпрацю з Inpec Engineering GmbH

Фотогалерея

Поділитися: