Все буде Україна!

Спека в Італії може призвести до скорочення виробництва електроенергії на ГЕС

Спека в Італії може призвести до скорочення виробництва електроенергії на ГЕС

26-07-2023
Енергосистема Італії зазнала значного навантаження через велику спеку, що може призвести до скорочення гідрогенерації.

За словами директора консалтингової компанії Cesi Алессандро Бертані, якого цитує Montel, спека поставила під загрозу надійність та безпеку енергосистеми не лише через збільшення попиту на електроенергію, але й через додаткове тепло, яке генерується електричними компонентами.

«Існуюча інфраструктура електромереж не була розрахована на такі екстремальні погодні умови», - зазначив він.

За його словами, екстремальна спека може призвести до того, що кабелі, трансформатори та інші компоненти мережі перестануть працювати. Він додав, що стійкість має бути метою майбутніх реформ енергосистеми.

Експерт закликав до посилення діджиталізації для отримання даних про поведінку мережі та продуктивність компонентів, що дозволить операторам впроваджувати контрзаходи та підвищити стійкість енергосистеми.

Рекордна посуха

Скорочення гідрогенерації відбудеться через тривалу спеку, яка може перевершити попередній рекорд у 48 градусів за Цельсієм, встановлений у 2021 році, зазначають аналітики.

Італія повинна гарантувати захист гідроелектростанцій, оскільки вони є стратегічними активами, заявив голова Elettricita Futura Агостіно Ре Ребауденго.

Він зазначив, що гідроенергетика «сильно постраждала від наслідків рекордної посухи, яка триває в Італії вже два роки».

Незважаючи на навантаження в електромережі, спотові ціни не електроенергію в Італії залишаються на помірному рівні, оскільки ціни на газ сягнули дворічного мінімуму через значні запаси. Про це заявив віце-президент італійської асоціації трейдерів Aiget П'єрджакомо Сібіано. Італія значною мірою залежить від цього ресурсу, який забезпечує майже половину виробництва електроенергії.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Power engineering international

Поділитися: