Все буде Україна!

Станції Укргідроенерго отримали свідоцтва про відповідність вимогам до допоміжних послуг

Станції Укргідроенерго отримали свідоцтва про відповідність вимогам до допоміжних послуг

Оновлено
03-03-2020
Відповідно до Правил ринку, затверджених постановою НКРЕКП, на ринку допоміжних послуг (ДП) можуть брати участь ті потенційні постачальники ДП, які успішно пройшли процедуру реєстрації та перевірку, провели випробування електроустановок відповідно до Кодексу системи передачі та внесені до Реєстру постачальників допоміжних послуг.

З цією метою компанія Укргідроенерго уклала договір з органом з оцінки відповідності про проведення випробувань -  НЕК «Укренерго».

Згідно із договором, укладеним між Укргідроенерго та НЕК «Укренерго» в жовтні 2019 року, розпочалися випробування на електростанціях компанії, які завершились в грудні 2019 року. Всі вісім електростанцій успішно пройшли випробування.    

Станом на 4 березня 2020 року 8 гідроелектростанцій Укргідроенерго отримали Свідоцтво про відповідність вимогам до допоміжних послуг: Канівська ГЕС, Середньодніпровська ГЕС, Каховська ГЕС, Дніпровська ГЕС-1, Дніпровська ГЕС-2, Кременчуцька ГЕС, Київська ГЕС та Дністровська ГЕС. Ці 8 станцій включено до реєстру постачальників допоміжних послуг.

Також 3 березня 2020 року Укргідроенерго приєднано до умов договору про надання допоміжних послуг з регулювання частоти та активної потужності та долучено до реєстру постачальників допоміжних послуг.

Нагадаємо, 1 липня в Україні розпочала роботу нова модель ринку електроенергії відповідно до норм закону «Про ринок електричної енергії», ухваленого у 2017 році. Реформа ринку електроенергії проводиться в рамках імплементації Україною Третього енергопакету Європейського Союзу. Метою реформи є створення конкурентного оптового і роздрібного ринків електроенергії за європейською моделлю.

Про роботу ГЕС і ГАЕС у новому ринку електроенергії читайте за посиланням.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: