Все буде Україна!

У Києві відбулось засідання басейнової ради середнього Дніпра

У Києві відбулось засідання басейнової ради середнього Дніпра

30-10-2019
28 жовтня представники Укргідроенерго взяли участь у засіданні басейнової ради середнього Дніпра.

Під час засідання члени ради заслухали інформацію щодо процесу розробки плану управління річковим басейном Дніпра в 2019 році та обговорили план роботи на 2020 рік. Також учасники поспілкувалися на зустрічі  на тему впровадження Директив Європейського Парламенту і Ради "Про встановлення рамок діяльності Співтовариства в галузі водної політики" та «Про оцінку та управління ризиками затоплення».

Окрім того, на засіданні члени ради торкнулися питань водності річок, зокрема було відзначено, що наразі всі водотоки України знаходяться в маловодній фазі і спостерігається зниження мінімальних витрат у осінній період. У зв’язку з цим учасники зустрічі дійшли згоди, що сьогодні необхідно вживати більше конкретних заходів в контексті відповідального ставлення до існуючого дніпровського водогосподарського комплексу, водосховища якого забезпечують водою до 70 відсотків населення України.

Також науковці представили пропозиції щодо удосконалення сучасних технологій у просторових дослідженнях процесу «цвітіння», термічного та льодового режимів і якісних характеристик води у водосховищах.

В свою чергу, представники проектів EMBLAS та EUWI+ розповіли про успішні практики ефективного залучення громадськості до збереження водних ресурсів через екологічні акції та відзначення екологічних свят і подій.

Фото: Державне агентство водних ресурсів України

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: