Все буде Україна!

Укргідроенерго та ООН Жінки: спільні зусилля для впровадження WEPs в Україні

Укргідроенерго та ООН Жінки: спільні зусилля для впровадження WEPs в Україні

17-09-2024
gender
У рамках спільної ініціативи з квітня по вересень 2024 року, було проведено низку заходів, спрямованих на підвищення обізнаності про програми економічного уповноваження жінок. Особливий акцент зроблено на впровадженні Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs) у контексті європейської інтеграції та гендерно відповідального відновлення.

До заходів долучилися працівники й працівниці Товариства, компаній-підписанти та потенційні підписанти принципів WEPs, представники органів влади національного та місцевого рівнів, громадського сектору та науково-освітніх установ.

«Програма заходів була побудована таким чином, щоб всебічно підійти до питання гендерної рівності та впровадження принципів розширення прав і можливостей жінок та залучити всіх учасників процесу, від представниць і представників органів влади, національного та місцевого рівнів, громадського сектору та науково-освітніх установ, приватного сектору з числа підписантів/потенційних підписантів WEPs так і до співробітників компаній, які приєдналися до ініціативи. Обговорення тем і кейсів дозволило розширити розуміння впливу впровадження Принципів WEPs на бізнес і суспільство, а також визначити виклики та можливі шляхи їх вирішення. Обмін досвідом та живе спілкування створюють ефект синергії й надихають», - зазначила Національна консультантка ООН Жінки з підтримки партнерів приватного сектору для імплементації ініціатив з економічного уповноваження жінок Ірина Титарчук.
 
Важливим елементом спільної ініціативи стали навчальні семінари, проведені в серпні для працівників Товариства в рамках Місяця, присвяченого гендерній рівності та розширенню прав і можливостей жінок. Ці заходи дали змогу гідроенергетикам глибше ознайомитися з Принципами WEPs, їх важливістю для розвитку компанії та впливом на особисте життя й добробут кожного. Також були розглянуті ініціативи підтримки жінок, актуальні в умовах повномасштабної війни та гендерно відповідального відновлення України.

«Ми переконані, що впровадження Принципів WEPs не тільки сприятиме внутрішній інклюзивності та рівності в компанії, але й стане черговим важливим кроком на шляху до європейських стандартів ведення бізнесу. Наша співпраця з ООН Жінки дозволяє нам адаптувати найкращі світові практики та сприяти розширенню прав і можливостей жінок в Україні. Це є не лише нашою соціальною відповідальністю, але й важливою умовою розвитку країни на міжнародній арені», - зазначила голова комітету з гендерної рівності, різноманітності та інклюзивності в Укргідроенерго Юлія Толчініна-Бурунська.


Подібні ініціативи свідчать про готовність Укргідроенерго впроваджувати сучасні світові стандарти, що посилює позиції компанії в контексті євроінтеграції та сприяє співпраці з міжнародними партнерами й потенційними інвесторами.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: