Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Сергій Пендюренко

Видатні імена української гідроенергетики: Сергій Пендюренко

19-01-2021
Нещодавно в Укргідроенерго відбулося нагородження гідроенергетиків відзнаками Кабінету Міністрів України. Серед співробітників компанії, що здобули Почесну Грамоту за вагомий особистий внесок у забезпечення сталої роботи енергетики країни, сумлінну працю та високий професіоналізм, і начальник зміни турбінного цеху Київської ГЕС Сергій Пендюренко.

Продовжуючи серію публікацій про фахівців гідроенергетичної галузі, котрі своєю щоденною наполегливою працею приносять комфорт й затишок у кожен дім, сьогодні розповімо про життєвий та професій шлях начальника зміни турбінного цеху оперативної служби Сергія Пендюренка, який більше 30 років працює на Київській ГЕС.

Сергій Вікторович народився 25 вересня 1959 року в м. Новодружеськ Луганської області. Після закінчення школи у 1974 році став студентом Сєверодонецького хіміко-механічного технікуму. Цікаво, що ще під час навчання молодий Сергій почав працювати слюсарем-ремонтником на Сєверодонецькому промисловому об’єднанні «Азот».

Після закінчення військової служби попрацював і водієм, і підземним прохідником на шахті. А вже у 1989 році доля звела молодого хлопця з гідроенергетикою. Свій цікавий трудовий шлях Сергій розпочав на Київській ГЕС машиністом гідроагрегатів.

У 2002 році Сергій Пендюренко став начальником зміни турбінного цеху оперативної служби філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС». Сьогодні колеги відгукуються про гідроенергетика як про грамотного та досвідченого керівника, вимогливого як до себе, так і до підлеглих. Сергій Вікторович має повагу та авторитет у колективі Київської ГЕС.

Інженер досконало знає правила експлуатації капсульних гідроагрегатів та гідромеханічного обладнання. Бере участь у проведенні реконструкції гідроагрегатів та у монтажних та пусконалагоджувальних роботах з введення в експлуатацію сучасного електротехнічного та гідромеханічного обладнання. Завдяки злагодженій роботі, в тому числі і колективу турбінного цеху, яким керує Сергій Пендюренко, Київські ГЕС і ГАЕС успішно виконують планові завдання з виробництва електроенергії.

Сергій Вікторович постійно працює над удосконаленням своїх професійних знань та навчає колег. Весь досвід роботи, знання й уміння охоче передає молодим фахівцям. Цікавий факт, що за роки своєї роботи на станції інженер підготував шість працівників оперативної служби.

За успіхи в роботі Сергій Вікторович нагороджений Грамотою Міністерства енергетики України та неодноразово заохочувався товариством та філією.

Саме такі фахівці своєю кропіткою щоденною працею крок за кроком створюють історію української гідроенергетики.

Пресслужба Київської ГЕС

Читайте також:

Видатні імена української гідроенергетики: Людмила Маниляк

Видатні імена української гідроенергетики: Юрій Дудка

45 років на Кременчуцькій ГЕС: Свою благородну професію на жодну іншу не проміняла б, - Віра Максименко

Поділитися: