Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Юрій Дудка

Видатні імена української гідроенергетики: Юрій Дудка

27-08-2020
Продовжуємо серію публікацій про фахівців гідроенергетичної галузі, котрі своєю щоденною наполегливою працею приносять комфорт й затишок у кожен дім. Сьогодні розповімо про заступника начальника Київської ГАЕС Юрія Дудку.

Юрій Дудка народився 26 березня 1977 року в селі Хотянівка Вишгородського району Київської області. У рідному селі здобув середню освіту.

У 1992 році хлопець вступив до Київського технікуму радіоелектроніки, де отримав кваліфікацію техніка-електроніка електронно-обчислювальних машин.

З 1998 року розпочинається нова сторінка у житті майбутнього гідроенергетика - навчання в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» за спеціальністю інженер-електронік. Навчання хлопець успішно поєднує з роботою лаборанта на кафедрі фізичної та біомедичної електроніки факультету електроніки.

В 2001 році молодий енергетик перебрався до Ізраїлю, де працював бригадиром монтажної бригади на металообробному заводі. А у 2003 році він повертається до України, аби  розпочати трудовий шлях на філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Укргідроенерго з посади електромонтера головного щита керування оперативної служби.  Наразі ж Юрій Сергійович обіймає посаду заступника начальника Київської ГАЕС.

Під керівництвом Юрія Дудки співробітники Київської ГАЕС забезпечують надійну експлуатацію обладнання станції. У 2014 році під його контролем на ГАЕС завершено реконструкцію гідроагрегату № 1. А з 2019 року Юрій Сергійович переймається питаннями другої черги реконструкції Київської ГАЕС.

За його особистою розробкою були виготовлені нові сегменти турбінного підшипника із застосуванням капролону, а також відновлено сорочки валу турбіни гідроагрегатів №2, 4 та 6. Ці напрацювання були представлені на  конкурсі молодих енергетиків України, де завоювали призові місця.

За сумлінну працю та високий професіоналізм Юрія Дудку нагороджено грамотою Укргідроенерго.

Пресслужба філії "Каскад Київських ГЕС і ГАЕС"

Читайте також: 

Видатні імена української гідроенергетики: Василь Карпенко

Видатні імена української гідроенергетики: Олег Урманов

Видатні імена української гідроенергетики: Олена Жданова

Поділитися: