Все буде Україна!

За крок до мети: на Дністровській ГАЕС завершено монтаж диска підп’ятника

За крок до мети: на Дністровській ГАЕС завершено монтаж диска підп’ятника

29-10-2020
На Дністровській ГАЕС відбулася чергова важлива подія, яка наблизила пуск гідроагрегату №4. 29 жовтня на станції завершено монтаж диска підп’ятника, що являє собою елемент ротора, який лягає своєю дзеркальною поверхнею на фторопластові сегменти підп’ятника та дає можливість ковзати по сегментах з мінімальним коефіцієнтом тертя.

Вага дзеркального диска підп’ятника становить 23 тонни, а його монтаж здійснювався за допомогою крана КК-125т. Зовнішній діаметр диска дорівнює 4,6 м, а внутрішній діаметр становить 2,5 м.

Зазначимо, що монтажні роботи виконують генеральний підрядник Консорціум «НВО «Укргідроенергобуд», а також підрядні організації ПАТ «Дніпро-СГЕМ» та ТОВ «Вишгород- СГЕМ».

Як повідомлялося раніше, 23 жовтня на Дністровській ГАЕС відбулася нарада під головуванням радника генерального директора Укргідроенерго Віктора Кожокаря, на якій обговорено поточне виконання будівельних робіт на гідроагрегаті, зокрема монтаж гідросилового обладнання, готовність гідротехнічних споруд, електрична частина та наладка обладнання. Окрім того, представники генпідрядника та субпідрядних організацій прозвітували про стан справ.

Нагадаємо, на сьогодні повністю готова і функціонує перша черга Дністровської ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів, загальною потужністю в генераторному режимі 972 МВт. Наразі ведеться будівництво другої черги ГАЕС у складі четвертого гідроагрегату, пуск якого заплановано здійснити наприкінці 2020 року. Всього на станції буде встановлено 7 гідроагрегатів, загальною потужністю в генераторному режимі 2268 МВт.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також:

На Дністровській ГАЕС завершено монтаж підп’ятника

Президент України завітав з робочим візитом на Дністровську ГАЕС

На Науково-технічній раді Укргідроенерго обговорили перспективи будівництва третьої черги Дністровської ГАЕС та реконструкції Дністровської ГЕС

Фотогалерея

Поділитися: