Все буде Україна!

Запобігти системній аварії. Гідроенергетики готові до викликів під час проходження ізольованого режиму

Запобігти системній аварії. Гідроенергетики готові до викликів під час проходження ізольованого режиму

23-02-2022
Відсьогодні стартували заходи з підготовки Об’єднаної енергосистеми України до роботи в ізольованому режимі, спрямовані на демонстрацію здатності енергосистеми безпечно працювати при нормальних параметрах частоти та напруги та негайно реагувати на зміну цих параметрів у зимових умовах експлуатації.

Напередодні на Канівській ГЕС відбулися протиаварійні тренування, під час яких відпрацьовано дії оперативного персоналу Укренерго та користувачів системи розподілу, спрямовані на відновлення роботи Об’єднаної енергосистеми України після системної аварії під час проходження ізольованого режиму.

Мета тренувань - отримати практичні навички послідовності дій оперативного та диспетчерського персоналу з відновлення виробництва та постачання електроенергії у разі системної аварії ОЕС України.

За легендою тренувань умовна надзвичайна ситуація сталася внаслідок каскадних аварійних відключень в мережі системи передачі. В роботі системної протиаварійної автоматики ОЕС України виник дефіцит потужності, а також відбулося зниження частоти та відключення блоків на АЕС. На Канівській ГЕС протиаварійна автоматика відключила від мережі всі блоки й станція втратила можливість живлення власних потреб.

Під час навчань оперативний персонал ГЕС успішно відновив електропостачання та проконтролював зупинку гідроагрегатів, після чого за командою чергового диспетчера центральної енергосистеми була зібрана схема для відновлення власних потреб Трипільської ТЕС.

З поставленим завданням персонал Канівської ГЕС успішно впорався, показавши високий рівень знань, оперативність та злагодженість дій.

Нагадаємо, у період з 24 по 26 лютого 2022 року планується проведення випробувань роботи енергосистем України та Молдови в складі єдиного блока регулювання в ізольованому від синхронної зони країн СНД та Балтії режимі. Ці випробування є важливим етапом з підготовки до подальшої інтеграції енергосистеми України до загальноєвропейської системи ENTSO-E. У цьому контексті гідроелектростанції Укргідроенерго технічно готові до зазначених системних випробувань і братимуть в них безпосередню участь.

Пресслужба Канівської ГЕС

Читайте також: 

Канівська ГЕС: у 2021 році згенеровано 800 млн кВт⋅год електроенергії 

Канівська ГЕС: в рамках проєкту з реконструкції відбулося переміщення гігантського трансформатора 

Міжнародні експерти проінспектували роботи з реконструкції українських гідроелектростанцій

 

Фотогалерея

Поділитися: