Все буде Україна!

95% співробітників Каховської ГЕС отримали щеплення проти COVID-19

95% співробітників Каховської ГЕС отримали щеплення проти COVID-19

18-11-2021
Нещодавно МОЗ розширило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим. Серед таких і працівники об’єктів критичної інфраструктури, до яких відноситься і Каховська ГЕС. Стабільну роботу і експлуатацію станції наразі забезпечує 254 співробітники.

Від початку розповсюдження на території України коронавірусної хвороби Covid-19 на Каховській ГЕС, як і в цілому по Укргідроенерго, до складу якого входить станція, були запровадженні всі необхідні протиепідемічні заходи, завдяки чому вдалося мінімізувати захворюваність співробітників. Вакцинації, як одному з найкращих способів захистити організм від захворювання, приділили особливу увагу. Станом на сьогодні 95% персоналу станції отримали щеплення проти COVID-19, з них 90% повністю вакциновані. Серед невакцинованих - ті хто нещодавно перехворів, або має протипоказання.

«Ще з травня ми організували вакцинацію співробітників станції, адже вже бачили світовий тренд, що вакцинація стає обов’язковою для багатьох професій. Тому, коли в жовтні Херсонська область увійшла до червоної зони в нас на станції вже було вакциновано 75 % співробітників. Ми не лише закликали щепитися, але й власним прикладом заохочували: наприклад, я отримав вакцину від Covid-19 одним з перших на підприємстві. Вважаю, що на нашому підприємстві, яке є об’єктом критичної інфраструктури вакцинація дає змогу сформувати стан максимального захисту співробітників», - розповів директор Каховської ГЕС Олег Пащенко.

Вакцинація відбувалась у приміщенні медичного пункту станції мобільними виїзними бригадами лікарів Центру первинної медико-санітарної допомоги міста Нова Каховка, з дотриманням всіх медичних і санітарних вимог та норм, а також в  міській лікарні, для організованих груп співробітників ГЕС.

«Вакцинація дає шанс мінімізувати ускладнення після хвороби, зменшити кількість людей в стаціонарах і летальних випадків», - вважає фельдшер Каховської ГЕС Тетяна Ліщук.

Слід зазначити, що на Каховській ГЕС здоров’ю співробітників приділяється постійна увага та вчасно проводяться періодичні медичні огляди. Задля покращення рівня соціального та медичного захисту вже 4 рік в Укргідроенерго діє програма добровільного медичного страхування. Пакет включає широкий спектр медичної допомоги на території України. Завдяки цій програмі в листопаді всі бажаючі застраховані співробітники Каховської ГЕС, їх виявилось 48,  отримали  щеплення від вірусу грипу.

«Я вважаю, що краще попередити захворювання, або знизити ризики ускладнення від них. Саме тому, кожен рік отримую щеплення від грипу. Дякую за таку можливість і турботу від Укргідроенерго», - поділилась начальник виробничо-технічного відділу Камишна Наталія.

Нагадаємо, що Укргідроенерго відзначено премією «Краща відповідь на COVID-19. Вибір Країни 2021». Таке визнання отримало Товариство за участь у протидії пандемії та вагомий внесок у боротьбу з її наслідками. Дослідження проводилось методом URSA 50 (Ukrainian Rating System of Awards) серед підприємств, які працюють в Україні згідно з проявом ініціативи проти Covid-19.

Нагадуємо, що в Укргідроенерго продовжується вакцинація співробітників у всіх філіях  компанії з метою формування стану максимального захисту співробітників.  Відтак після набрання чинності з 9 грудня 2021 року наказу МОЗ щодо переліку професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим, співробітники Укргідроенерго будуть готові до  нововведень,  які диктують сучасні реалії.

Пресслужба Каховської ГЕС

Читайте також:

Укргідроенерго на варті епідеміологічної безпеки підприємства

Переваги корпоративної страхової медицини: фахівці Укргідроенерго щепилися від грипу

Працівникам Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС та апарату управління Укргідроенерго перевірили рівень цукру в крові

Поділитися: