Все буде Україна!

Австралія побудує нову ГАЕС у Квінсленді

Австралія побудує нову ГАЕС у Квінсленді

06-04-2021
Австралійське агентство з відновлюваних джерел енергії (ARENA) взяло на себе зобов'язання виділити $35,8 млн на підтримку проєкту будівництва гідроакумулюючої електростанції Kidston Stage 2 у штаті Квінсленд.

Запропонований проект загальною вартістю $592 млн буде реалізовано на місці колишньої золотодобувної шахти у Північному Квінсленді. Встановлена потужність станції становитиме 250 МВт. Поряд вже діє сонячна електростанція потужністю 50 МВт. Компанія очікує завершення будівельних робіт до 2024 року.

З метою мінімізації витрат та часу ARENA заявила, що два існуючі резервуари шахт будуть використовуватися як верхня та нижня водойми. Під час пікового споживання енергії оператор випускатиме воду з верхньої водойми, дозволяючи їй проходити через оборотні турбіни. У непікові періоди вода буде закачуватися у верхнє водосховище, використовуючи електроенергію, закуплену на національному ринку електроенергії.

Приватна енергетична компанія EnergyAustralia має намір купувати електроенергію, вироблену ГАЕС, протягом 30 років.

Проєкт потребуватиме 187-кілометрової лінії електропередач для підключення до національного ринку електроенергії. На час будівництва ГАЕС створить 500 робочих місць. Після здачі у промислову експлуатацію на станції працюватиме 20 чоловік.

Нагадаємо, що перспективні проєкти Укргідроенерго – будівництво Каховської ГЕС-2Канівської ГАЕС та третьої черги Дністровської ГАЕС у складі 5-7 гідроагрегатів – увійшли до переліку пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на період до 2023 року, який затвердив Кабінет Міністрів України.

Джерело: world-energy.org

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Гідроенергетика є найбільшим джерелом відновлюваної енергії у світі

Оксана Гуляєва: «Дністровська ГАЕС – це проєкт, зорієнтований на збалансоване природокористування та виробництво екологічної енергії»

Унікальний об’єкт. Як добудова Дністровської ГАЕС позначиться на скороченні дефіциту маневрових потужностей

Поділитися: