Все буде Україна!

Гідроенергетики усієї України відсвяткували День вишиванки

Гідроенергетики усієї України відсвяткували День вишиванки

20-05-2021
Травень багатий на свята і вихідні дні. Яскрава намистина у низці травневих святкувань – День вишиванки. Мета свята — нагадати, що вишиванка є своєрідним унікальним кодом українського етносу з зашифрованими оберегами, символами та знаками. А вишиті сорочки, спідниці, сукні сучасним легіням та красуням пасують так само, як і 300 років тому їх пращурам.

День вишиванки традиційно святкують у третій четвер травня і відзначають його не лише в Україні, але й за її межами – українці та всі прихильні до нас та нашої культури.

У Всесвітній день вишиванки співробітники Каховської ГЕС підтримали традицію і прийшли на роботу у національному українському вбранні, щоб підкреслити свою ідентичність.

«Це свято стало одним із улюблених на станції - вишиванка об’єднує. Вони такі різні за кольором, тканиною і візерунками - кожна неповторна і індивідуальна, як і людина» - ділиться емоціями Подакова Анастасія, фахівчиня адміністративно-господарського сектору Каховської ГЕС .

На запрошення міської влади колектив Каховської ГЕС взяв участь у святковій ході, присвяченій Всесвітньому дню вишиванки. Разом з представниками влади, учнівськими та трудовими колективами міста Нова Каховка гідроенергетики поклали квіти до пам’ятника Т. Г. Шевченку з нагоди 160 річниці його перепоховання і в пам'ять про внесок в українську культуру.

«Коли одягаєш вишиванку покращується настрій і день стає святковим, незалежно від пори року і дня тижня. Вишиванка - це красиво!», – говорить Альона Сидоренко, інженер з пожежної безпеки Каховської ГЕС.

20 травня енергетики Канівської ГЕС підбили підсумки фотоконкурсу: «Моя вишиванка - найкрасивіша!» та «Моя сім'я у вишиванці». Всі учасники фотоконкурсу отримали позитивні емоції, але найбільшою нагородою для всіх є захоплені погляди і святковий настрій колег.

У музеї міста Кам’янське під гаслом «Вишивана моя Україна» гідроенергетики Середньодніпровської ГЕС мали змогу ознайомитися з етнографічною і культурною спадщиною, автентичним та стилізованим українським одягом Січеславської області.

«Вишиванка – це модно та надзвичайно гарно. Одягнувши вишиванку, ми підкреслюємо свою повагу до віковічних традицій нашої країни та предків», - зазначила Наталія Зирянова, інспектор з кадрів Середньодніпровської ГЕС.

Вишивана краса мережилась із самого ранку і на Дністровській ГАЕС, і в душі кожного, хто одягнув традиційно цього дня вишиванку. І навіть у весняній природі, котра з-за похмурих спочатку хмар все ж усміхалася привітними променями сонця, нагадуючи, що українська земля – найкраща, українські люди – найдивовижніші, а українська гідроенергетика – унікальна, потужна і надійна!

В апараті управління Укргідроенерго у День вишиванки нагородили учасників виставки «Весняний сонцесвіт», що об’єднала два світлих свята: Великдень та День матері. Особливою увагою було відмічено роботи дітей, які проявляли свої творчі здібності в віршах про матір, малюнках, аплікаціях та картинах вишитих бісером.

Співробітники Кременчуцької ГЕС, Дніпровської ГЕС, Дністровської ГЕС, Київської ГЕС та ГАЕС відзначили святковий день на робочому місці. Яскравий колорит наших українських вишиванок додав сонячного настрою та завзяття гідроенергетикам. Ми плекаємо традиції нашого народу та прагнемо донести їх значущість нашим дітям та близьким.

Більше фото переглядайте у галереї за посиланням.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

6 цікавих фактів про Середньодніпровську ГЕС

Цікаво про гідроенергетику: що таке розворот станції «з нуля»?

Валерій Бузурний: майстер з лозоплетіння та інженер Дністровської ГАЕС

Фотогалерея

Поділитися: