Все буде Україна!

Гідроенергетики вшанували бійців до Дня захисників і захисниць України

Гідроенергетики вшанували бійців до Дня захисників і захисниць України

13-10-2021
14 жовтня український народ відзначає свята Покрови, День українського козацтва та День захисників і захисниць України. Дата нероздільно пов'язана з розвитком українського війська та історично поєднана із християнським святом Покрови Пресвятої Богородиці, що за часів Запорізької Січі називалась Козацькою Покровою.

З метою вшанування мужності, бойового подвигу та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності країни гідроенергетики Кременчуцької ГЕС вітали колег – учасників антитерористичної операції на сході України. Семеро відважних чоловіків, виконавши свій військовий обов'язок, повернулись до рідного міста – Світловодська – і продовжують гідно нести звання українського гідроенергетика. Адміністрація і профспілковий комітет гідроелектростанції подякували героям та привітали вітальними листівками, квітами та солодощами.

Також представники трудового колективу Кременчуцької ГЕС вшанували пам'ять бійців, які загинули в боротьбі за свободу і незалежність нашої держави. Слова вдячності за збереження миру пролунали біля меморіального комплексу «Борцям за волю і свободу» у Світловодську. До підніжжя меморіалу покладено живі квіти від вдячних співвітчизників.

У свою чергу представники Каховської ГЕС напередодні свята поклали квіти і віддали шану хвилиною мовчання тим, хто поклав своє життя заради України.

«Ми цінуємо і поважаємо українських героїв. У цей день хочеться побажати усім захисникам і захисницям міцного здоров’я, сили духу і мужності. Нехай Покрова Пресвятої Богородиці береже мир та спокій у нашій державі», – промовив директор Каховської ГЕС Олег Пащенко.

Вшановуючи мужність і героїзм захисників нашої країни, фахівці Середньодніпровської ГЕС взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим захисникам України на майдані Героїв у Кам'янському.

«Велика пошана людям, що присвятили своє життя збереженню та розвитку військових традицій. Саме їм ми маємо дякувати за мирне небо та спокійне життя», – зазначив під час заходу Дмитро Стадніченко, монтер цеху комп’ютерних технологій та релейного захисту і зв’язку.

Гідроенергетики Дністровських ГЕС та ГАЕС в переддень свята також долучилися до урочистостей у сквері Т. Г. Шевченка у м. Новодністровськ та вшанували мужність та героїзм оборонців незалежності України біля меморіальної дошки земляків-учасників АТО Сергія Корнецького та Іллі Василаша, що встановлена на будівлі Буковинського ліцею-інтернату. З промовою до всіх присутніх звернулася мер Новодністровська Наталя Цимбалюк:

«Від усієї новодністровської громади хочу подякувати захисникам за цілісність країни, за героїзм, за патріотизм та відданість, за любов до нашої Вітчизни. Ми дякуємо оборонцям та низько вклоняємось за можливість жити й працювати під мирним небом!»

З нагоди державного свята – Дня захисників та захисниць України, співробітників Укргідроенерго, які брали участь у антитерористичній операції, операції об‘єднаних сил на сході України, буде відзначено премією.

«Від імені усього колективу Укргідроенерго та від себе особисто хочу подякувати героям-оборонителям, що захищали і продовжують захищати нашу рідну землю. Ваш подвиг творить історію України та забезпечує майбутнє наших дітей. Мирного неба, затишку вдома, добробуту, благополуччя, здоров’я. Щасливого майбуття та процвітання України!», – привітав захисників та захисниць генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Гідроенергетики вшанували пенсіонерів до Дня людей похилого віку

Ігор Сирота: побудова ефективної системи корпоративного управління, прозорість, доброчесна поведінка – запорука успіху Укргідроенерго

Світовий банк та Укргідроенерго: чверть століття плідного партнерства задля посилення енергетичної незалежності

Фотогалерея

Поділитися: