Все буде Україна!

На київських станціях Укргідроенерго відбулись масштабні планові обстеження гідротехнічних споруд

На київських станціях Укргідроенерго відбулись масштабні планові обстеження гідротехнічних споруд

Актуально
06-06-2019
За наказом міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, міжвідомчі комісії інспектуватимуть стан гідротехнічних споруд електростанцій і відповідного механічного обладнання Дніпровського та Дністровського каскадів.

Також члени комісій мають проінспектувати усі діючі системи безпеки, щоб переконатись у стабільній роботи станцій. До складу комісій залучено представників Міненерговугілля, Державної інспекції з експлуатації електричних станцій і мереж, ПрАТ «ЛьвівОРГРЕС», ПрАТ «Укргідропроект», ТОВ «ПРОЕКТГІДРОМЕХ», фахівців освітньої та науково-дослідної сфери, а також співробітників ПрАТ «Укргідроенерго».

3 червня відбулось перше засідання, на якому детально обговорили план об’їзду гідротехнічних споруд та визначились із точним складом комісій розподілом функцій між окремими членами комісій. Наступні два дні фахівці оглядали споруди
Київських ГЕС та ГАЕС, перевіряли необхідні наявні документи та звіти, спілкувалися із працівниками станцій.

«Ці обстеження є необхідними, адже будь-яке устаткування зношується із часом. Наше завдання моніторити стан техніки та споруд, звертати особливу увагу на природу впливу на гідроспоруди та фіксувати його причини. Це надважливо для точності наукових розрахунків, які слугуватимуть підґрунтям подальшої модернізації», ─ зазначив Любомир Шинкарук, завідувач катедри гідротехнічного будівництва та гідравліки НУ «Водного господарства та природокористування».

Наступною комісія планує відвідати Канівську ГЕС.

Нагадаємо, що попереднє комплексне планове обстеження гідротехнічних споруд гідроелектростанцій та відповідного механічного обладнання проводилося у 2014 році.

Прес-служба Укргідроенерго 

Фотогалерея

Поділитися: