Все буде Україна!

Сербія та Республіка Сербська підписали спільну заяву щодо будівництва гідроелектростанції Buk Bijela

Сербія та Республіка Сербська підписали спільну заяву щодо будівництва гідроелектростанції Buk Bijela

04-12-2020
Документ підписали прем'єр-міністр Республіки Сербська Радован Вішкович та прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабич. Розбудова гідроенергетичної системи Gornja Drina має розпочатися ще до початку 2021 року з будівництва першої гідроелектростанції Buk Bijela.

Загалом проєкт Gornja Drina передбачає будівництво трьох гідроелектростанцій у верхній течії річки Дрина – Buk Bijela, Foča та Paunci. Загальний обсяг інвестицій оцінюється у 520 млн. євро.

«Будівництво гідроелектростанції Buk Bijela – це лише перша фаза проєкту з трьох гідроелектростанцій, – заявила Ана Брнабич. – Встановлена потужність трьох ГЕС дорівнюватиме 180 МВт».

Будівництво ГЕС Buk Bijela триватиме шість років, а інвестиції становитимуть 200 млн євро.

Прем'єр-міністр Радован Вішкович заявив, що три ГЕС є важливим інфраструктурним проектом, який зміцнить економічний розвиток Республіки Сербської та Сербії.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України визначив перелік пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на період до 2023 року. До переліку увійшло понад 100 проєктів, зокрема у сферах охорони здоров’я, транспорту, інфраструктури та енергетики. Серед них – низка перспективних проєктів Укргідроенерго: будівництво Каховської ГЕС-2, Канівської ГАЕС та третьої черги Дністровської ГАЕС у складі 5-7 гідроагрегатів, встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії Укргідроенерго, а також друга черга реконструкції ГЕС компанії.

Головне фото: проєкт ГЕС Buk Bijela (фото: ERS)

Джерело: balkangreenenergynews.com

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

До 2030 року Кабмін планує залучити в енергетичну галузь 50 млрд доларів

Чому важливо розбудовувати гідроенергетику України в умовах глобального потепління

Чому розвиток зеленої енергетики світу неможливий без розбудови гідроенергетики?

Поділитися: