Все буде Україна!

Т. в.о. Міністра енергетики України та Президент Швейцарії обговорили перспективи співпраці у енергетиці

Т. в.о. Міністра енергетики України та Президент Швейцарії обговорили перспективи співпраці у енергетиці

23-07-2020
Відбулася зустріч Ольги Буславець з Президентом Швейцарії Сімонеттою Соммаругою, яка одночасно є Міністром навколишнього середовища, транспорту, енергетики і зв'язку.

Сторони обговорили перспективи поглиблення співпраці держав у сфері енергетики. Зокрема, на порядку денному були питання розвитку гідроенергетики, безпеки енергопостачання, підвищення енергоефективності, збільшення частки відновлювальної енергії в енергетичному балансі.

«Ми бачимо перспективи посилення співпраці в гідроенергетиці. Найближчим часом ми плануємо розпочати реалізацію великих проектів будівництва гідроакумулюючих станцій Канівської ГАЕС і добудова 5-го і 6-го гідроагрегатів Дністровської ГАЕС. У нас багатий потенціал з розвитку малої гідроенергетики, і досвід Швейцарії є дуже корисним для України», – зазначила Ольга Буславець.

Т. в.о. Міністра енергетики України зазначила, що український ринок в сегменті технологій високоманеврової генерації та систем акумулювання енергії є надзвичайно перспективним та привабливим для залучення інвестицій. Обсяг такого ринку складає до 2 ГВт потужності.

Міністерство також зацікавлено у розширенні співробітництва в реалізації ефективних фінансових інструментів, таких як створення фонду зелених інвестицій для фінансування проєктів декарбонізації економіки України.

«Президент України Володимир Зеленський неодноразово наголошував на важливості залучення міжнародних партнерів та готовності забезпечити їм комфортні, зрозумілі та прозорі умови роботи в Україні. Ми вже здійснили запуск нових ринків електроенергії та газу, удосконалюємо процедури отримання ліцензій, активно здійснюємо корпоратизацію державних підприємств, імплементуємо вимоги європейських директив, вирішуємо проблемні питання у газовидобувній галузі. Впевнена, що енергетичний сектор стає більш сталим та зрозумілим для інвесторів», – наголосила очільниця українського Міністерства.

Сторони також обговорили перспективи співробітництва у сфері розвитку мережевої інфраструктури в енергетиці, енергоефективності тощо.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Міністерство енергетики України: Ольга Буславець: Співпраця зі 🇸🇪Швецією та 🇳🇴Норвегією в галузі енергетики є важливим напрямом державної політики України

Ольга Буславець: «В Україні є нагальна потреба будівництва нових гідроакумулюючих потужностей»

Європарламент: гідроенергетика відіграє одну із найважливіших ролей в Енергетичній стратегії Європейського Союзу

Поділитися: