Все буде Україна!

Укргідроенерго ділиться досвідом експлуатації гідроелектростанцій з європейськими колегами

Укргідроенерго ділиться досвідом експлуатації гідроелектростанцій з європейськими колегами

02-12-2021
В Укргідроенерго з робочим візитом побувала делегація муніципалітету Веленьє на чолі з Послом Республіки Словенія в Україні паном Томашем Менціном.

Словеньску сторону цікавили питання, які стають актуальними для країни у зв’язку із подальшою декарбонизацією європейської енергетики, зокрема: розвиток генерації з відновлюваних джерел енергії, експлуатація каскадів гідроелектростанцій, діалог з екологічною спільнотою щодо впливу гідроенергетики на регіон провадження діяльності.

Співробітники  компанії  спочатку в апараті управління, а потім безпосередньо на Київській ГЕС,  поділилися з іноземними колегами власними напрацюваннями щодо зазначених питань.

Директор філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Ярослав Касьянюк провів гостям екскурсію Київською ГЕС та ознайомив їх з особливостями роботи гідроелектростанції.

«Візит словенської делегації обумовлений бажанням ознайомитись із соціальною та економічною моделлю розвитку міст України, зокрема, Києва та Вишгорода, щодо передових практик розробки енергоефективних заходів та впровадження ресурсозберігаючих технологій. Нам ця тема дуже близька. Адже ми втілюємо у життя низку проєктів щодо розвитку відновлюваної енергетики»,  - зазначив директор філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Ярослав Касьянюк.

Варто зазначити, що Укргідроенерго постійно підтримує тісний зв'язок в словенськими компаніями, але цей візит дозволив подивитись на діяльність Товариства з іншого боку - очима європейських територіальних громад, які наразі мають гостру потребу в екологічно чистій електроенергії. Зокрема, для виконання останніх норм Європейського Союзу  муніципалітет Веленьє  розвиває проєкт переведення місцевого комунального транспорту на «зелений» водень, який вироблятиметься на базі ГЕС.

За підсумками зустрічі сторони домовилися продовжити взаємні контакти та обмін інформацією.

 Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Фахівці з Молдови ознайомилися з роботою гідроелектростанцій Дністровського каскаду

Делегація зі Словаччини відвідала Дністровську ГАЕС

Укргідроенерго відвідала китайська делегація компанії CMEC

Фотогалерея

Поділитися: