Все буде Україна!

Завершився капітальний ремонт гідроагрегату №6 Київської ГЕС

Завершився капітальний ремонт гідроагрегату №6 Київської ГЕС

17-09-2020
В липні 2020 року гідроагрегат №6 Київської ГЕС був виведений з експлуатації в капітальний ремонт. Роботи проводились згідно з графіком планових капітальних ремонтів гідроагрегатів Київської ГЕС.

В ході робіт було виконано заміну конструкції маслоприймача на більш досконалу та надійну, що дає змогу економити час і ресурси при проведенні ремонтів. Фахівці замінили засувки технічного водопостачання гідроагрегату та провели ультразвукову діагностику болтів кріплення лопатей до робочого колеса та болтів спарування робочого колеса з валом турбіни з метою виявлення можливих пошкоджень металу.

Відремонтовано торцевий ущільнювач турбіни та компресор охолоджувача, а також полюси ротору гідрогенератора та траверси щіткотримачів. Інженери усунули кавітацію на камері робочого колеса шляхом наплавлення металу, виконали перевірку натягу та ходу сервомоторів направляючого апарату та повністю переклинували обмотки статору гідрогенератору.

Наразі гідроагрегат №6 проходить пусконалагоджувальні роботи, в ході яких будуть виконані заміри вібрації компресору охолодження, перевірка системи регулювання та системи самопливної змазки.

Також, для підтвердження якості виконаних робіт, були проведені високовольтні випробування. По закінченню цих робіт та після 48-годинного напрацювання під навантаженням, гідроагрегат №6 буде введений в промислову експлуатацію.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Стародавнє місто, море та унікальна інженерна гідроспоруда

Голос України: Усі греблі та гідроспоруди під Києвом перебувають під автоматизованим контролем

Київська ГЕС і ГАЕС під час реконструкції втілюють європейські стандарти

Поділитися: