Все буде Україна!

Андрій Борщ: Нам вдалося зберегти, підтримати, розвинути та мотивувати колектив компанії

Андрій Борщ: Нам вдалося зберегти, підтримати, розвинути та мотивувати колектив компанії

03-12-2020

Директор департаменту з управління персоналом та соціальними питаннями ПрАТ “Укргідроенерго” Андрій Борщ, розповів журналу "Бізнес" про особливості діяльності в умовах пандемії. 

Співробітники є однією з найважливіших цінностей та джерелом розвитку нашої компанії. Нині у нас працює понад 3200 працівників. В Укргідроенерго діє Колективний договір, ухваленню якого передувало тривале обговорення та внесення пропозицій від колективу щодо умов та оплати праці, оздоровлення й відпочинку. Основна мета Колективного договору — виконання норм трудового законодавства, нематеріальна мотивація та надання співробітникам додаткових, у порівнянні із визначеними чинним законодавством, пільг і гарантій.

Однією з ключових програм є навчання та розвиток власних кадрів. Переважну більшість вакансій на керівні посади ми закриваємо з власного кадрового резерву. Значна кількість наших фахівців працюють в компанії понад 10 років. Цікавий та промовистий факт: у нас в штаті понад 600 пенсіонерів. Це досвідчені фахівці, що продовжують навчатися в рамках програм підвищення кваліфікації.

У фокусі постійної уваги Укр­гідроенерго — турбота про здоров’я гідроенергетиків. Саме з  цією метою діє Програма добровільного медичного страхування, переваги якої стали особливо актуальними цьогоріч. Також в рамках реалізації заходів з комплексної серцево-судинної діагностики, передбачених Меморандумом про співпрацю між компанією та Інститутом серця МОЗ України, фахові кардіологи відвідують філії компанії та проводять обстеження гідроенергетиків.

Крім того, ми надаємо співробітникам різноманітні види мате­ріальної допомоги, як-от: при народженні дитини, на відпочинок, на оздоровлення, на лікування, оплата освітніх проєктів, виплати особам з інвалідністю, непрацюю­чим пенсіонерам та ветеранам. У  філіях функціонують обладнані медичні пункти, їдальні, кімнати відпочинку. Співробітники та їхні діти можуть на пільгових умовах відпочивати в пансіонатах та санаторіях.

У нас діє також “Програма формування кадрового резерву та управління кар’єрою працівників ПрАТ “Укргідроенерго”, в межах якої спеціалістів направляють на відповідні конференції, курси, тренінги та запрошують до участі у групах обміну досвідом. Наші працівники мають можливість навчатись у вищих навчальних закладах України усіх рівнів акредитації для здобуття першої вищої освіти, і вони її успішно реалізують.

Враховуючи свої можливості, Товариство створює максимально сприятливі умови для залучення молодих фахівців та підтримки існуючого кадрового потенціа­лу. На цей час ми співпрацюємо з рядом навчальних закладів з метою залучення молоді на етапі навчання для проходження практики. 

Укргідроенерго не лише створює сприятливі умови праці, але й забезпечує комфортні, естетичні робочі місця та зони відпочинку. 

Спираючись на справедливі й сучасні системи оплати праці та мотивації, матеріальне і нематеріальне заохочення співробітників, нам вдалося сформувати міцний та фаховий трудовий колектив, підвищити ефективність діяльності Товариства в цілому та окремих його ланок.

Журнал "Бізнес"

Читайте також:

Ігор Сирота: “Соціальний пакет Укргідроенерго — один з найкращих у галузі”

Робота і кар’єра в Укргідроенерго: які спеціалісти затребувані в компанії?

Укргідроенерго взяла участь у презентації освітнього буклету «Твоє майбутнє в електроенергетиці»

Поділитися: