Все буде Україна!

Дністровська ГАЕС: впевненими кроками до пуску гідроагрегату № 4

Дністровська ГАЕС: впевненими кроками до пуску гідроагрегату № 4

16-07-2020
На монтажному майданчику Дністровської ГАЕС триває гаряче розклинювання ободу ротора, результатом якого є фіксування ободу до шпиць остова, а відтак – коригування форми ободу ротора – доведення його до ідеально круглої форми.

Нагрів обода здійснюється шляхом нагріву електронагрівачів з ретельним контролем різниці температури між ободом ротора та шпицями остова.

«Крок за кроком ми наближаємось до надважливого завдання – пуску 4-го гідроагрегату. Тож наша спільна професійна згуртованість має бути міцною – задля успішного виконання чергового етапу запланованих робіт у рамках другої черги будівництва Дністровської ГАЕС у складі 4-го гідроагрегату», - зазначив директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота.

А тим часом у шахті гідроагрегату № 4 змонтовано підгальмівні балки нижньої хрестовини. Вони слугуватимуть опорою для гальм гідроагрегату, а також основою перекриття для обслуговування підп’ятника та його маслоохолоджувачів.

Нагадаємо, 12 червня на Дністровській ГАЕС відбувся виїзний штаб, під час якого обговорено основні етапи будівельних, монтажних і пусконалагоджувальних робіт на гідроагрегаті № 4 та забезпечення їхнього виконання.

Довідка: Проєкт будівництва ІІ черги у складі 4-го гідроагрегату затверджено Розпорядженням КМУ № 164-р від 16.03.2017 р. Будівництво другої черги Дністровської гідроакумулюючої електростанції у складі 4-го гідроагрегату розпочалося 26 травня 2017 року.

Дністровська ГАЕС є об’єктом енергетики, що має стратегічне значення для економіки та безпеки держави. Завершення будівництва Дністровської ГАЕС, разом із реалізацією інших перспективних проєктів Укргідроенерго, дасть змогу покрити наявний дефіцит в енергосистемі та створить оптимальний баланс між різними видами генеруючих потужностей на ринку електроенергії в Україні.

На сьогодні повністю готова і функціонує перша черга ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів. У генераторному режимі вони сумарно здатні видати потужність 972 МВт, що практично дорівнює потужності одного блока атомної електростанції. Нині ведеться будівництво другої черги ГАЕС у складі четвертого гідроагрегату, пуск якого Укргідроенерго планує здійснити до кінця 2020 року. Наразі ведеться активна робота щодо залучення коштів для будівництва третьої черги Дністровської ГАЕС у складі п’ятого, шостого та сьомого агрегатів.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також:

Дністровська ГАЕС: крок за кроком до мети

На Дністровській ГАЕС завершився процес запікання обмотки статора гідроагрегату №4

Дністровська ГАЕС - унікальність, потужність, упевнені кроки

Фотогалерея

Поділитися: