Все буде Україна!

Міжвідомча комісія визначила режими роботи дніпровських та Дністровського водосховища на листопад 2020 року

Міжвідомча комісія визначила режими роботи дніпровських та Дністровського водосховища на листопад 2020 року

03-11-2020
2 листопада відбулося онлайн-засідання Міжвідомчої комісії, на якому було узгоджено як працюватимуть дніпровські та Дністровське водосховища у листопаді 2020 року. У засіданні взяли участь і представники Укргідроенерго.

За детальним прогнозом Укргідрометцентру, водність Дніпра біля Києва у листопаді очікується в середньому 660 куб.м/с, або 69% від норми (норма вересня – 960 куб.м/с), а приплив води до Дністровського водосховища у останній місяць осені очікується у межах 150-210 куб.м/с, або 40% від норми. Температура води у кожному водосховищі вища за середні багаторічні показники, тому раннього утворення льодоставу не варто очікувати.

Враховуючи оголошену гідрометеорологічну обстановку і наданий гідрологічний прогноз, задля підтримки екологічно-безпечного стану водосховищ і забезпечення водопостачання населення, Міжвідомча комісія встановила режим роботи водосховищ на листопад 2020 року.

Київське водосховище: ГЕС працює у режимі економного спрацювання. Станом на 1 грудня середньодобовий рівень води у водосховищі (водпост Толокунь) має бути в межах 102,50-102,40 м БС (Балтійської системи висот).

Добове регулювання потужності Київської ГЕС обмежується коливанням рівнів води біля Києва (міст метро) не більше ніж 0,8 метра.

Канівське водосховище: ГЕС працює на притокових витратах. Середньодобовий рівень у верхньому б’єфі водосховища протягом листопада має бути в межах 91,35-91,50 м БС.

Кременчуцьке водосховище: ГЕС працює у режимі поступового спрацювання. Станом на 1 грудня рівень води у водосховищі має бути в межах 79,20-79,10 м БС.

Кам’янське водосховище: ГЕС працює на притокових витратах із забезпеченням постійних попусків у нижній б’єф не менше ніж 400 м3/с, відповідно до екологічних умов м. Дніпро. Коливання рівня води у верхньому б’єфі (біля греблі) витримується в межах 63,8-64,0 м БС.

Дніпровське водосховище: ГЕС працює на притокових витратах. Коливання рівня води у верхньому б’єфі (біля греблі) викликане добовим і тижневим регулюванням ГЕС допускається до 0,7 м нижче від НПР (51,4 м БС).

За умовами навігації забезпечується гранично допустимий рівень спрацювання верхнього б’єфу (біля греблі) 51,1 м БС під час проходження великогабаритних суден на лімітуючих ділянках.

Каховське водосховищеГЕС працює на притокових витратах. Станом на 1 грудня рівень у водосховищі має бути в межах 15,50-15,40 м БС.

Дністровське водосховище: Для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій українській ділянці Дністра Міжвідомча комісія пропонує здійснювати рівномірний попуск у нижній б’єф витратами не менше ніж 100-120 м3/с.

Детальніше із режимами роботи дніпровських та Дністровського водосховища можна ознайомитися за посиланням.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Aqua vita: як Україна одночасно долає наслідки повеней та посухи

Прозорий процес: екоініціативи Укргідроенерго зі збереження природних екосистем

Міжвідомча комісія визначила як працюватимуть українські водосховища у жовтні 2020

 

Поділитися: